media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

Trainer Joop Gall gooit handdoek bij Go Ahead Eagles

Trainer Joop Gall gooit handdoek bij Go Ahead Eagles

Trainer Joop Gall heeft vrijdagnacht zijn ontslag ingediend bij Go Ahead Eagles. De Groninger die bezig was aan zijn eerste jaar in Deventer dienst, deed dat na de beschamende 5-1 nederlaag bij Helmond Sport.

Gall maakte zijn ontslag bekend aan een groep supporters die de spelersbus vrijdagnacht opwachtte bij stadion De Adelaarshorst. Een duidelijk geëmotioneerde Gall liet weten naar commissaris Marc Overmars te gaan en zijn ontslag in te dienen. Pas diep in de nacht bevestigde de clubleiding dat Gall ook daadwerkelijk was opgestapt.

De voormalig trainer van SC Veendam kende een ongelukkige periode in Deventer. De Groninger die op 1 juli 2011 werd aangesteld als opvolger van Andries Ulderink, kon geen moment imponeren. De resultaten bleven achter bij de doelstelling om de play-offs te halen en voetballend was het vaak ondermaats. Go Ahead Eagles staat momenteel op een elfde plaats in de Jupiler League en lijkt de play-offs inmiddels wel te kunnen vergeten.

Daarnaast werd deze week pijnlijk duidelijk dat de relatie tussen Gall en zijn assistent Paul Bosvelt flink vertroebeld was. Bosvelt stapte eerder deze week op nadat zijn contract aan het einde van dit seizoen niet zou worden verlengd. Het haastige vertrek van de populaire oud-international maakte de positie van Gall, zeker na de 5-1 nederlaag in Helmond, onhoudbaar.

De clubleiding laat weten de komende dagen te gebruiken om het contract van Gall af te handelen en zich te buigen over de vrijgekomen positie. Na het vertrek van zowel Bosvelt als Gall is alleen assistent Michel Boerebach nog over in Deventer.
(Stef de Bont)

Foto: VI Images

Laatste nieuws