Trainer Hercules geniet van bekerstunt: 'Ik wist dat Ajax niet zo goed was'

Reacties

René van der Kooij beleefde donderdag een avond om nooit te vergeten. De trainer van Hercules zag zijn ploeg in het KNVB-bekertoernooi voor een gigastunt zorgen door Ajax uit te schakelen. Van der Kooij genoot met volle teugen van de Derdedivisionist.

Trainer Hercules geniet van bekerstunt: 'Ik wist dat Ajax niet zo goed was'
© Pro Shots
USV Hercules
USV Hercules
3 - 2
Ajax
Ajax

In een kleedkamer vol feestende spelers stond Van der Kooij ESPN te woord. 'Ik denk dat we na de 2-2 allemaal dachten dat het afgelopen zou zijn', begon de coach van Hercules. 'We hadden al onze wissels al gebruikt en hadden de wedstrijd eigenlijk eerder moeten beslissen. Maar dit geloof je niet…'

'Ik vond het ook niet eens onverdiend', vervolgde Van der Kooij. 'We hebben goede kansen gehad. Vanaf de eerste tot de laatste minuut hebben we precies gedaan wat we moesten doen. Soms hoog druk, soms helemaal terug. En ik wist dat Ajax niet zo goed was', grijnsde hij.

'Stond als een huis'
Van der Kooij zag zijn plan voor het duel met Ajax uitkomen. 'Ik zat op de bank ook wel te genieten, hoor. Gewoon omdat het als een huis stond. We wisten precies hoe we moesten staan en er kwamen zo weinig kansen uit voor Ajax. Vlak voordat de 2-1 viel, dacht ik ook bij mezelf: dit kan weleens gaan lukken. Toen moesten ze op de bank allemaal lachen, toen ik dat zei.'

Zoals Van der Kooij al aangaf, dacht hij na de 2-2 van Ajax dat het alsnog mis zou gaan. 'We hebben de laatste tijd wel meer mooie wedstrijden verloren. Dan denk je: dit was het. Veel complimenten en wéér niet gehaald. En dan scoort opeens een verdediger die nog nooit heeft gescoord', lachte Van der Kooij, doelend op matchwinner Mats Grotenbreg.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.