Trainer Atteveld tekent contract bij AEL Limassol

Raymond Atteveld is de nieuwe trainer van AEL Limassol. De 44-jarige Amsterdammer verbleef de voorbije dagen op Cyprus om te onderhandelen en zette maandag zijn handtekening onder een contract voor anderhalf jaar.

Trainer Atteveld tekent contract bij AEL Limassol

Bij de Cypriotische club staan momenteel twee Nederlandse profs onder contract: voormalig Vitesse- en Feyenoord-middenvelder Nicky Hofs en verdediger Mike Zonneveld (ex-NEC en PSV). AEL Limassol bezet momenteel de zesde plaats in de hoogste Cypriotische afdeling met 26 punten uit twintig duels.

Atteveld kwam op voorspraak van Dick Advocaat bij de Cypriotische club terecht. De huidige bondscoach van Rusland kent de voorzitter van AEL Limassol en deed een goed woordje voor zijn landgenoot.

Dit weekeinde krijgt Atteveld al direct zijn vuurdoop. Zaterdag staat in eigen huis immers de derby met Apollon Limassol op het programma. Een titel kan Atteveld overigens wel vergeten. De achterstand op koploper APOEL Nicosia bedraagt immers liefst 24 punten.

Atteveld begon zijn trainersloopbaan in het seizoen 2006/07 bij Roda JC als assistent van Huub Stevens. Na het vertrek van Stevens naar Hamburger SV werd hij eindverantwoordelijke bij Roda.

Atteveld werd op 7 oktober 2008 vanwege de slechte resultaten en de verstoorde relatie met de spelersgroep op non-actief gesteld bij Roda JC. In april 2009 ging hij als hoofdcoach aan de slag bij ADO Den Haag, dat hem op 30 maart 2010 ontsloeg. De laatste maanden was Atteveld als analist actief voor betaalzender Eredivisie Live. (Taco van den Velde)
Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's