Toverende Griezmann neemt Atlético opnieuw bij de hand

Atlético Madrid heeft de derde plaats in de Primera División steviger in handen gekregen dankzij een overwinning bij Deportivo La Coruña. Antoine Griezmann maakte opnieuw het verschil: 1-2.

Griezmann, die afgelopen zomer overkwam van Real Sociedad, is dit seizoen een sensatie bij Atlético. Na Lionel Messi en Cristiano Ronaldo is hij de meest productieve speler in de Spaanse competitie en die status onderstreepte hij tegen Deportivo.

Met een schitterende omhaal opende hij de score in de vijfde minuut. Zeventien minuten later knalde hij uit de draai opnieuw raak, waarmee hij zijn competitietotaal op twintig doelpunten bracht. Bovendien leidde Griezmann met zijn treffers een nieuwe zege van Atlético in, al deed Oriol Riera in de slotfase nog wel wat terug: 1-2. De regerend landskampioen staat derde met vier punten voorsprong op nummer vier Valencia, dat vandaag met 2-0 verloor van Barcelona.

Overigens maakte trainer Diego Simeone het einde van de wedstrijd niet meer vanaf de bank mee. Het heethoofd uit Argentinië werd vlak voor rust naar de tribune gestuurd wegens aanmerkingen op de arbitrage.