Touré vindt onderdak bij oude bekende Rodgers

Reacties

Nog geen jaar na het gedwongen vertrek van Brendan Rodgers bij Liverpool gaat hij opnieuw samenwerken met Kolo Touré. De 35-jarige mandekker uit Ivoorkust wordt door Rodgers naar Celtic gehaald.

Touré vindt onderdak bij oude bekende Rodgers

Bij Liverpool speelde Touré liefst 47 wedstrijden onder Rodgers. Ook diens opvolger Jürgen Klopp gunde minuten aan de verdediger, die desondanks transfervrij mocht vertrekken in de zomer. Rodgers slaagde er vervolgens in om Touré naar Celtic te halen, waar hij zelf in zijn wittebroodsweken zit.

In Glasgow tekent Touré een contract voor één jaar. Behalve voor Liverpool speelde Touré in het verleden ook voor Arsenal en Manchester City. 'Ik haalde hem naar Liverpool om wat ervaring aan de selectie toe te voegen en je zag voornamelijk in zijn laatste seizoen daar dat hij onder Jürgen Klopp een erg belangrijke schakel was in de defensie', aldus Rodgers op de clubsite van de Schotten.

'Zeker aan het eind van het seizoen pikte hij nog genoeg minuten mee, speelde hij zelfs nog in de finale van de Europa League. Ook in mijn tijd was hij geweldig in de grotere wedstrijden. Hij is nog altijd een op en top prof en is nog een echte leider. Die kan ik ook nu bij Celtic goed gebruiken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.