Toulalan: 'Málaga had drie duels méér moeten winnen'

Jérémy Toulalan is bij Málaga een van de vele zomerversterkingen die een karrenvracht aan Champions League-ervaring meebrengt. De van Olympique Lyon overgekomen middenvelder weet dat het Europese kampioenenbal ook voor zijn nieuwe werkgever haalbaar is. Daardoor ligt de Andalusische club vóór op schema.

Toulalan: 'Málaga had drie duels méér moeten winnen'

'Momenteel hebben we 28 punten, slechts drie punten is Málaga verwijderd van een klassering die rechtgeeft op de Champions League', zegt Toulalan. 'We moeten in ieder geval de Europa League halen, maar de fans verwachten nóg meer.'

Ondanks de zevende plaats – Málaga's hoogste klassering in jaren is de Franse controleur niet echt tevreden met de eerste seizoenshelft. In uitduels presteert het team van trainer Manuel Pellegrini beroerd, terwijl onder anderen Ruud van Nistelrooy op meer speeltijd gehoopt had.

'Málaga had zeker drie of misschien wel vier duels méér moeten winnen. We voetballen heel aardig, maar hebben enkele wedstrijden onnodig verloren. De 2-1 zege op Sevilla van afgelopen zondag, een rechtstreekse concurrent, heeft ons het vertrouwen gegeven om op de huidige voet verder te gaan.

Of Van Nistelrooy inzetbaar is voor het competitieduel bij Granada van komende maandag is onzeker. De Brabander liet donderdag de groepstraining schieten vanwege een kwetsuur aan het linkerbeen. Ook de Braziliaanse verdediger Weligton, tegen Sevilla in de basis ten koste van Joris Mathijsen, ontbrak vanwege een blessure. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's