Totti verlengt en blijft tot na zijn veertigste bij Roma

Reacties

Francesco Totti heeft dinsdag eindelijk zijn handtekening gezet onder een nieuw eenjarig contract. Het betekent dat hij tot na zijn veertigste verjaardag doorgaat bij AS Roma.

Totti verlengt en blijft tot na zijn veertigste bij Roma

Totti en Roma bereikten het akkoord al vlak voor het einde van het seizoen, maar het wachten was nog op een afrondend gesprek met voorzitter James Pallotta. Dat vond woensdag plaats en daarna zette de 39-jarige aanvaller zijn handtekening onder een contract tot medio 2017.

Daarmee heeft Totti voor elkaar gekregen wat een paar maanden geleden onmogelijk leek, na zijn aanvaringen met trainer Luciano Spalletti. De trainer liet weten dat hij het niet meer zag zitten in het clubicoon, met een ruzie tot gevolg. Enkele weken later sloten de kemphanen echter vrede, waarna Totti liet zien dat hij nog steeds van grote waarde kan zijn door in drie duels drie keer te scoren en een assist af te leveren.

Totti maakt al sinds het seizoen 1992/93 uit van de hoofdmacht van Roma en maakte in 601 competitiewedstrijden 248 doelpunten. Daarmee is hij zowel topscorer aller tijden als houder van het wedstrijdenrecord van de hoofdstedelingen. Op de lijst met topscorers aller tijden van de Serie A moet Totti alleen Silvio Piola (274 goals) voor zich dulden. Alleen Paolo Maldini (647) en Javier Zanetti (615) speelden meer duels in de Serie A dan Totti.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.