Totti van Chievo kan Van Basten voorbijstreven

Reacties

Marco van Basten dreigt een plekje te zakken op de all-time topscorerslijst van de Serie A door toedoen van een internationaal anonieme, maar lokaal legendarische afmaker.

Totti van Chievo kan Van Basten voorbijstreven

Gevraagd naar een rijtje nog actieve Serie A-iconen, zullen veel Nederlandse voetballiefhebbers niet verder komen dan Andrea Pirlo en Francesco Totti. Een aantal zal ook Antonio Di Natale en Luca Toni noemen. Slechts een enkeling zal op de naam komen van de spits die in een voorstad van Verona een levende legende is: Sergio Pellissier.

De 36-jarige Pellissier is de Totti van Chievo. Niet omdat hij met de AS Roma-icoon te vergelijken is als speler, maar omdat hij net als Totti vergroeid is met zijn club. Pellissier heeft met Chievo bergen beklommen en dalen doorkruist. En nu kan hij in de nadagen van zijn carrière Marco van Basten achter zich laten op de eeuwige topscorerslijst van de Serie A. San Marco en San Sergio staan met negentig goals precies op gelijke hoogte.

Voor de spotlights leek Pellissier niet voorbestemd. Via Torino, Varese en SPAL belandde hij in 2002 bij Chievo, dat een jaar eerder tot ieders verrassing voor het eerst naar de Serie A was gepromoveerd. De promotie bleek slechts een aanzetje tot de hoogtijdagen van de Gialloblú, die met Pellissier in de spits tot de UEFA Cup en de Champions League (voorronde) reikten. Het is hoe een Italiaans provinciestadje met nog geen vijfduizend inwoners continentale bekendheid verwierf en een anonieme spits uitgroeide tot gevreesde afmaker.

Jaar na jaar bleef Pellissier scoren voor Chievo. Terwijl veel van zijn ploeggenoten met miljoenentransfers de vruchten plukten van Chievo's succes, zoals Simone Perrotta en Amauri, bleef Pellissier het geel-blauw trouw. Daarmee verwierf de spits, die in zijn enige interland namens Italië één keer scoorde, de status van clublegende.

Met zijn 36 jaar en aflopende contract is Pellissier misschien wel bezig aan zijn laatste weken bij Chievo. Als de clubheld deze jaargang nog een keer scoort en daarmee Van Basten voorbijstreeft, kan hij met een gerust hart met pensioen en krijgt hij eindelijk de lof die hem toekomt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.