Totti schrijft historie met elfde goal in Derby della Capitale

Reacties

Francesco Totti heeft tijdens het thuisduel met Lazio (2-2) voor de elfde keer gescoord in de Derby della Capitale. Daarmee evenaarde de AS Roma-icoon Dino da Costa.

Totti schrijft historie met elfde goal in Derby della Capitale

Sinds april 2013 was Totti samen met Marco Delvecchio en Da Costa al de meest trefzekere speler namens Roma tegen Lazio in de Serie A, maar die laatste scoorde ook twee keer tegen de aartsrivaal in bekerverband. Door zijn twee doelpunten van zondagmiddag, waarmee hij hoogstpersoonlijk een 2-0 achterstand goedmaakte, heeft Totti nu net als Da Costa elf keer gescoord tegen de stadgenoot.

'Ik ben enorm trots op dit record, want dit is het beste dat je als Romein voor elkaar kunt krijgen', reageerde Totti na de wedstrijd. 'Toch baal ik van de eerste helft, die we helemaal weggegeven hebben. We hebben ons eigen spel toen niet kunnen spelen. Maar het belangrijkste is dat we niet verloren. We hebben uitstekende teamspirit laten zien. Die is ook nodig als we kampioen willen worden.'

Totti was al de speler die de meeste keer uitkwam in de verhitte derby. De 38-jarige aanvoerder staat nu op veertig duels tegen de aartsrivaal, waarvan Il Bimbo d'Oro er 35 afwerkte in de Serie A. Sergio Santarini (AS Roma) is met 25 officiële wedstrijden na Totti de meest ervaren speler in de derby, terwijl Giuseppe Wilson (23 duels) namens Lazio het meest in actie kwam tegen Roma.

Overigens baarde Totti zondag opzien door na zijn tweede doelpunt, waarmee hij voor de 2-2 eindstand zorgde, de fanatieke Roma-fans te betrekken bij zijn blijdschap. De publiekslieveling nam een selfie (zie foto onder). 'Ik dacht er afgelopen week aan. Dit is natuurlijk de tijd van de selfies. Ik hou mijn privéleven graag voor me, maar dit was een unieke mogelijkheid die nooit meer herhaald wordt.'

'Het was mijn eigen telefoon en ik had keeperstrainer Guido Nanni gevraagd om die naar mij te brengen als ik zou scoren', vervolgde Totti, die in 2004 na een doelpunt tijdens de Derby della Capitale ook al een opvallende manier gevonden had om deze te vieren. Destijds nam hij plaats achter een televisiecamera (zie foto midden).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.