Totti schiet zichzelf in toptien aller tijden Serie A

Met de twee doelpunten die Francesco Totti maakte tegen Lecce, schaarde de aanvoerder van AS Roma zich in de toptien van schutters van de Serie A. In de geschiedenis van het Italiaanse voetbal scoorden slechts negen spelers vaker dan de Romein.

Totti schiet zichzelf in toptien aller tijden Serie A

Totti maakte zondag in het met 3-2 gewonnen thuisduel zowel de eerste als de laatste treffer. In de derde minuut zette de 32-jarige aanvaller de 1-0 op het scorebord met een intikkertje, en na een uur tekende hij met een benutte penalty voor de 3-2.

In totaal heeft Totti 175 doelpunten gemaakt in de Serie A. Met dat aantal passeerde hij Amedeo Amadei, die in de jaren veertig onder meer 85 goals had geproduceerd namens AS Roma.

Totti debuteerde in het seizoen 1992/93 als zestienjarige bij Roma. Zijn productiefste seizoen was 2006/07, toen hij 26 keer het net vond. Daarmee veroverde Totti niet alleen de titel van Capocannonieri van de Serie A, maar ook de ESM Gouden Schoen als beste schutter van Europa.

Silvio Piola is nog altijd de topscorer aller tijden van de Serie A. Deze schutter voetbalde liefst 25 jaar op het hoogste niveau, van 1929 tot 1954. En in die lange periode werkte hij 274 keer de bal tegen de netten.

Totti kan dit seizoen een record opeisen. Want als hij nog minstens drie doelpunten maakt, is hij de speler die het vaakst namens één club scoorde. Vooralsnog moet hij Juventus-legende Giampiero Boniperti laten voorgaan.

schutter goals clubs
Silvio Piola 274 Vercelli, Lazio, Torino, Juve, Novara
Gunnar Nordahl 225 Milan, Roma
Giuseppe Meazza 216 Inter, Milan, Juventus, Atalanta
José Altafini 216 AC Milan, Napoli, Juventus
Roberto Baggio 205 oa Fiorentina, Juve, Milan, Inter
Kurt Hamrin 190 Juve, Padova, Fiorentina, Milan, Napoli
Giuseppe Signori 188 Foggia, Lazio, Sampdoria, Bologna
Gabriel Batistuta 184 Fiorentina, Roma, Inter
Giampiero Boniperti 178 Juventus
Francesco Totti 175 AS Roma
 
Nummer 175 in de maak

Bekijk hier al onze video's