Totti krijgt waardig afscheid, zwijgplicht voor Schweinsteiger

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Totti krijgt waardig afscheid, zwijgplicht voor Schweinsteiger

Francesco Totti krijgt over enkele weken het afscheid dat hij verdient, namelijk in een vol Stadio Olimpico. De laatste thuiswedstrijd van AS Roma tegen Genoa op 28 mei is helemaal uitverkocht. De veertigjarige Totti is bezig aan zijn 25ste en laatste seizoen bij de club uit Rome.

'Ik hoop wel ooit de Ballon d'Or te winnen natuurlijk. Als ik hier speel volgend seizoen en we winnen de titel en de Champions League en ik word wereldkampioen met België. Waarom dan niet?'
• Eden Hazard
is naar eigen zeggen niet zo bezig met het winnen van individuele prijzen. De Belgische aanvaller van Chelsea heeft toch zo zijn persoonlijke ambities, zo vertelt hij aan Sky Sports.

• Bastian Schweinsteiger kreeg bij Manchester United onder manager José Mourinho amper speeltijd, maar de Duitser mag geen kwaad woord spreken over de Portugees. Volgens Football Leaks kreeg Schweinsteiger bijna 300.000 euro in ruil voor zwijgplicht over zijn managers. Die regel gold ook al in de periode van Louis van Gaal.

• Een mooi gebaar van Roda JC Kerkrade: fans van de Limburgse club krijgen een gratis kaartje voor de uitwedstrijd tegen Vitesse (aftrap 14.30 uur). Een groep van tien sponsoren heeft alle kaarten opgekocht in de hoop op een vol uitvak. Supporters moeten alleen de busreis betalen.

Memphis Depay maakt in zijn eerste jaar in Frankrijk kans op een persoonlijke prijs. De goal die de Nederlander in dienst van Olympique Lyon maakte tegen Toulouse is genomineerd voor doelpunt van het jaar. Memphis scoorde in maart van dit jaar vanaf de middenlijn. De concurrentie is echter vrij hevig, zoals op onderstaande beelden is te zien.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• De afterparty was een dolle boel bij Ajax. Na het behalen van de Europa League-finale haalden staf én spelers alcohol tevoorschijn. Peter Bosz genoot zelf van een wijntje, zo bevestigde hij bij Edwin Evers op de radio. 'We zijn er om een uur of twee, drie mee gestopt.' De selectie mocht ook feesten, hoewel vanwege het jonge karakter van de spelersgroep, niet iedereen los mocht gaan. 'De jongens hebben van mij toestemming gekregen om een biertje te drinken na de wedstrijd en daar hebben de spelers van boven de achttien gebruik van gemaakt.' Matthijs de Ligt, die de hele wedstrijd tegen Olympique Lyon binnen de lijnen stond, is de enige zeventienjarige in de wedstrijdselectie. Justin Kluivert werd een week geleden achttien.

• Er was nog meer reden voor feest bij de Amsterdammers. Er werd weliswaar niet gewonnen van Olympique Lyon, maar er werd wel winst geboekt op het Eurovisie Songfestival. Er keken donderdagavond net iets meer mensen naar Olympique Lyon - Ajax dan naar de meiden van OG3NE. Overigens haalde het trio ook de finale.

Kostas Lamprou kan een sleutelrol spelen in de titelstrijd. Als de doelman van Willem II zondag Ajax van het scoren afhoudt, is zijn voormalig werkgever Feyenoord de kampioen van Nederland. Volgens Lamprou zou dat een bonus zijn. 'We willen winnen voor Willem II, maar dat we daarmee Feyenoord helpen, is wel een heel mooie bijkomstigheid', stelt Lamprou in het Algemeen Dagblad. 'Ik gun Rotterdam en al die duizenden supporters het landskampioenschap van harte.'

Raymond Verheijen is niet de man van de complimentjes, maar Ajax en trainer Bosz kunnen rekenen op lof van de inspanningsgoeroe. Uiteraard wordt periodisering erbij gehaald. Bosz is een aanhanger van de wetten van inspanningsfysioloog.

• Om het veld in het huidige stadion te sparen keert Zenit Sint-Petersburg terug op het oude nest. De competitiewedstrijd Zenit - Krasnodar wordt in overleg met de FIFA afgewerkt in het Petrovsky. Zenit speelt dit seizoen nog één thuiswedstrijd, na de afsluiting van de competities in Europa wordt de strijd om de Confederations Cup 2017 in Rusland afgewerkt. Rusland speelt in de groepsfase tegen Nieuw-Zeeland, Portugal en Mexico. In de andere groep staan Kameroen, Chili, Australië en Duitsland tegenover elkaar.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.