Totti is coach Ranieri zat en wil AS Roma verlaten

Francesco Totti schijnt het zo verschrikkelijk gehad te hebben met coach Claudio Ranieri dat het AS Roma-icoon ernstig overweegt de club, waar hij bezig is aan zijn negentiende seizoen, te verlaten.

Totti is coach Ranieri zat en wil AS Roma verlaten

De al langer zeer gespannen verhouding tussen de coach en zijn vedette kwam zondag nog eens extra onder druk te staan toen Totti pas diep in blessuretijd mocht invallen in het duel met Sampdoria (2-1 verlies). Il Grande snauwde, goed hoorbaar voor omstanders: Ah, de wedstrijd gaat eindelijk beginnen naar zijn coach.

Il Corriere dello Sport bericht dinsdag dat Totti wil vertrekken uit Olimpico. De krant heeft nauwe contacten met de gewezen Italiaanse international omdat hij daarin een column verzorgt. De speler koos er echter voor om voorlopig radiostilte af te kondigen en liet zijn maandelijkse zieleroerselen naar een later tijdstip verplaatsen.

Volgens de krant kan Totti zich niet langer vinden in een bijrol en wil hij desnoods naar een club waar hij wel een basisspeler is. De 34-jarige aanvaller tekende eind 2009 nog een nieuw contract bij AS Roma dat loopt tot medio 2014. Na beëindiging van zijn carrière zou bij de Giallorossi een functie als directeur klaarliggen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's