Totti houdt AS Roma in titelrace met twee treffers

De titelstrijd in Italië wordt volgend weekeinde op de laatste speelronde beslist. Internazionale en AS Roma kwamen beide tot winst, al kostte dat grote moeite.

Internazionale-Chievo 4-3Inter, met Wesley Sneijder geblesseerd op de tribune, kwam al snel op achterstand toen Motta een vrije trap achter zijn eigen doelman kopte. De Milanezen trokken de stand echter meteen vanaf de aftrap weer gelijk, maar had daar wel hulp van de tegenstander bij nodig: vleugelverdediger Andrea Mantovani passeerde doelman Stefano Sorrentino.

De titelfavoriet stelde nog voor rust orde op zaken. Cambiasso (intikker uit een voorzet van Maicon) en Diego Milito (lobje) zorgden voor een comfortabele 3-1 ruststand. De buit leek helemaal binnen toen Mario Balotelli vlak na rust met een wippertje de 4-1 liet noteren.

Toch werd het nog spannend. Pablo Granoche en Sergio Pellissier brengen de bezoekers nog dichtbij, maar verder dan 4-4 komt Chievo niet. Volgende week gaat Internazionale op bezoek bij Siena. Bij winst óf puntenverlies van concurrent AS Roma op bezoek bij Chievo is de Scudetto voor de ploeg van trainer José Mourinho.

AS Roma-Cagliari 2-1Roma begon vol goede moed aan de wedstrijd tegen middenmotor Cagliari en wist al snel het eerste gevaar te creëren, maar een schot van Francensco Totti belandde op de paal. Nog voor rust was Daniele De Rossi trefzeker voor de thuisploeg, maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel.

Na de rust wilde het opnieuw lange tijd niet lukken voor de ploeg van trainer Claudio Ranieri. Kans op kans werd gemist en toen kwam ook nog eens het bericht binnen dat concurrent Internazionale op voorsprong stond tegen Chievo en zo virtueel kampioen was.

Toen Cagliari-speler Andrea Lazzari niet veel later een vrije bal achter Roma-doelman Julio Sergio schoot, leek het pleit helemaal beslecht. Aanvoerder Francesco Totti dacht daar anders over en redde zijn ploeg met twee later doelpunten, waardoor AS Roma nog altijd zicht heeft op de landstitel. Daarvoor moet het volgende week zelf winnen van Chievo en vervolgens hopen dat Internazionale punten morst bij Siena.

Genoa-AC Milan 1-0AC Milan, met de Nederlanders Clarence Seedorf en Klaas Jan Huntelaar op de bank, verloor in een slechte wedstrijd met 1-0 van Genoa. De Milanezen hadden geluk dat nummer vier Sampdoria bij Palermo niet verder kwam dan 1-1, waardoor de derde plaats op de ranglijst normaliter niet meer in gevaar komt.

In Genoa maakte Giuseppe Sculli een kwartier na rust het enige doelpunt. Bij AC Milan verving Huntelaar 25 minuten voor tijd Alexandre Pato, maar de Nederlander kon in het restant geen potten meer breken. Milan beëindigde de wedstrijd overigens met tien man, nadat Mathieu Flamini kort voor tijd zijn tweede gele kaart kreeg voorgehouden.