Totti eeuwig door, Depay heeft een droom en Ancelotti zingt

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Totti eeuwig door, Depay heeft een droom en Ancelotti zingt

'Ik stop pas als ik mezelf belachelijk maak op het veld'
• Dat zegt Francesco Totti, aanvoerder en clubicoon van AS Roma. De 37-jarige spelmaker wil na zijn loopbaan wel actief blijven in de wereld die hem zo lief is. 'Dan ga ik lekker over voetbal praten op tv', aldus de ploeggenoot van Kevin Strootman.

Memphis Depay plaatst een foto samen met onder anderen Klaas-Jan Huntelaar en bondscoach Louis van Gaal en spreekt zijn hoop uit in aanloop naar het WK. De aanvaller van PSV gebruikt de titel van de beroemde rede die Martin Luther King hield op 28 augustus 1963.

•Een strafschop missen is vrijwel iedere voetbalgrootheid overkomen. De ene misser is pijnlijker dan de andere. Zo ook deze van Nenad Mirosavljević, de 36-jarige aanvaller van het Servische Čukarički.

• Dat La Décima veel teweeg brengt bij een ieder die Real Madrid een warm hart toedraagt is wel duidelijk. Trainer Carlo Ancelotti spreekt bij de huldiging de fans niet toe, maar toont zijn dankbaarheid op zeer bijzondere wijze en verrast het volgepakte Santiago Bernabéu met zijn vocale capaciteit.

• Afgelopen zondag streden er acht teams om het 'Winner Stays' kampioenschap: een straatvoetbaltoernooi, georganiseerd door Nike. Op 23 en 24 mei vonden de kwalificatierondes al plaats, waar meer dan vijftig teams aan mee deden. Daar bleven er dus acht van over. De panna's en akka's vlogen je om de oren. Ook Gregory van der Wiel en Ruud van Nistelrooy waren aanwezig. Neem hier een kijkje voor de winnaars en foto's van het evenement.

Kevin Grosskreutz werd zaterdag betrapt toen hij in de lobby van een Berlijns hotel een plasje deed. Daarover berichtten we zondag al in deze rubriek. Voor de Duitse rechtsback zelf is het allemaal een duur plasje geworden. Borussia Dortmund heeft de international namelijk bestraft met een boete van zestigduizend euro. (Bild)

Saudi Arabië verloor zaterdag in een oefeninterland met 4-0 van Moldavië. Desondanks waren er ook kansen voor de Saudi's... En wát voor mogelijkheden! Potverdriedubbeltjes.

Zlatan Ibrahimovic is op het veld imponerend, maar zeker ook daarbuiten. Hij heeft een nieuwe bolide aangeschaft en daar geniet de Zweed met volle teugen van. Het gaat om de exclusieve Porsche 918 Spyder, waarmee de topscorer van de Ligue 1 (26 goals) de straten van Stockholm onveilig maakt.

'Ik weet dat er veel belangstelling is, maar we zullen zien wat er gaat gebeuren. Ik sta niet onwelwillend tegenover een vertrek. In Nederland speelde ik bij een topclub.'
Ola Toivonen overweegt alweer om te vertrekken bij Stade Rennes. De Zweedse aanvaller werd afgelopen winter overgenomen van PSV.  Bij Rennes maakte hij zeven doelpunten in vijftien optredens. (Fotbollskanalen)

'Hoe Van Gaal bijvoorbeeld met Sneijder omgaat, daar zit een plan achter. Je ziet dat Wesley nu scherp is en hopelijk kunnen we daar straks allemaal de vruchten van plukken op het WK. Dat zijn trucjes van een trainer.'
Ruud van Nistelrooy is te spreken over de kwaliteiten van Louis van Gaal. (Metro)

• Het is ongeveer een week geleden dat Orlando Pirates met de Nedbank Cup aan de haal gingen. Het Zuid-Afrikaanse team versloeg Bidvest Wits in de finale (3-1). Een zevental spelers ging uit dolle vreugde naakt met de prijs op de foto, waarna ophef ontstond over die foto. Overigens excuseert Thandani Ntshumayelo zich op Twitter voor de foto, die hier te zien is.

'Joey Barton is de drijvende kracht achter dit elftal en is een leider in de kleedkamer. Hij is een inspirerend persoon. Ik had nooit verwacht dat ik zoiets over hem zou zeggen.'
Harry Redknapp, manager van het gepromoveerde Queens Park Rangers, is vol lof over zijn heetgebakerde middenvelder. (Sky Sports)

Bekijk wekelijks prachtige fotoseries op VI Premium. Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.