Tottenham wurmt zich langs beter Bolton

Het kostte bloed, zweet en tranen maar Tottenham Hotspur heeft de vierde plaats bijna binnen na de 1-0 overwinning op Bolton Wanderers.

Dat The Spurs zouden gaan winnen, daar zag het voor rust niet naar uit. De mannen van coach Martin Jol kwamen er in de eerste 45 minuten niet aan te pas tegen het betere Bolton, dat een handvol kansen kreeg en via Hidetoshi Nakata de paal raakte. Maar The Trotters scoorden niet.

Tottenham scoorde wel. In de tweede helft bleken de Londenaren toch wel te kunnen voetballen en met een sterk offensief zetten zij Bolton direct na de hervatting onder druk. Na een paar grote kansen leverde dat in de zestigste minuut een 1-0 voorsprong op. Aaron Lennon slalomde zich door de verdediging van de Wanderers en schoot diagonaal binnen.

Met hangen en wurgen haalde de thuisploeg het eindsignaal met de overwinning, al was Bolton nog enkele keren gevaarlijk dichtbij en ook al hadden de bezoekers te klagen over een niet toegekende strafschop. Want in kansrijke positie werd Stelios Giannakopoulos door Michael Dawson omvergeschopt.

Door de overwinning heeft Tottenham een voorsprong van zeven punten op Arsenal, dat nog wel drie duels op het programma heeft staan tegenover eentje voor The Spurs.