Tottenham wint en blijft in spoor van concurrenten

Op de valreep heeft Tottenham Hotspur zondag afgerekend met laagvlieger Burnley: 2-1. De thuisploeg uit Londen had de gehele wedstrijd een overwicht, maar kwam maar moeizaam tot scoren. In de Premier League staan de Spurs vijfde, dicht achter de concurrenten in het gevecht om de tweede plaats.

In de eerste helft waagde Tottenham liefst negentien doelpogingen. Dit seizoen was er nog geen enkel team dat zo vaak schoot als de Londenaren dat tegen Burnley deden. Toch kon dat overwicht voor rust niet worden uitgedrukt in doelpunten. Sterker nog, het was Ashley Barnes die na twintig minuten de bezoekers op voorsprong zette. Dele Alli (foto boven) zorgde zeven minuten later voor de 1-1. Hij prikte een voorzet van Kyle Walker binnen.

Ook na rust waren de betere kansen voor Tottenham, waar Vincent Janssen nog altijd ontbrak vanwege een enkelblessure. Twintig minuten voor tijd kon Tottenham opgelucht ademhalen. Danny Rose knalde de bal met links hard in het doel: 2-1.

Door de zege staat Tottenham vijfde met 33 punten uit zeventien wedstrijden. Burnley is de nummer zestien en vergaarde zeventien punten. De Spurs hebben maar drie punten minder dan Manchester City, dat tweede staat na een 2-1 zege op Arsenal.