Tottenham verzuimt in Engeland derde plek in te nemen

Tottenham Hotspur heeft in de Premier League nagelaten de derde plaats over te nemen van Arsenal. Op bezoek bij Aston Villa kwam de ploeg van Rafael van der Vaart niet verder dan een 1-1 gelijkspel. In de strijd tegen degradatie greep Queens Park Rangers de laatste strohalm.

Aston Villa-Tottenham Hotspur 1-1Door een goal van Cairan Clark kwam Spurs tien minuten voor rust op een achterstand. Het leed voor de formatie van trainer Harry Redknapp werd groter toen Danny Rose kort na rust het veld moest ruimen met een rode kaart.

Juist met tien man kwam Tottenham nog wel langszij. Emmanuel Adebayor schoot een strafschop raak en bezorgde zijn ploeg zo een punt. Dat punt volstaat niet om Arsenal te achterhalen, de achterstand op de rivaal bedraagt een punt. Omdat Newcastle eerder op de dag verloor van Manchester City behoudt Tottenham wel de vierde plaats. Van der Vaart werd overigens in de 89ste minuut naar de kant gehaald.

Queens Park Rangers – Stoke City 1-0Djibril Cissé heeft zondag een van zijn meest belangrijke goals uit zijn loopbaan gemaakt. In de 88ste minuut hielp hij QPR aan een zwaarbevochten en zéér belangrijke zege. Door de overwinning staan de Rangers momenteel op de veilige zestiende plaats, maar is dat wel op basis van doelsaldo. Voor QPR lonkt overigens een beladen slotronde, aangezien de ploeg op bezoek moet bij Manchester City dat kampioen kan worden.

Bolton Wanderers – West Bromwich Albion 2-2Bolton kreeg op zijn beurt een zeer late en belangrijke tegentreffer te verwerken. James Morrison zorgde in de 92ste minuut voor een gelijkspel, waardoor Bolton als nummer achttien in ernstige degradatienood verkeert. Door het gelijkspel heeft de ploeg twee punten achterstand op QPR en Wigan Athletic (37 punten).

Door de gang van zaken op zondag kan Blackburn handhaving zo goed als vergeten. De nummer negentien moet de laatste twee wedstrijden winnen om het gat van zes punten met Wigan en QPR te dichten. Bolton heeft vier punten meer dan Blackburn.

Overige uitslagenWolverhampton Wanderers-Everton 0-0Fulham-Sunderland 2-1 Foto: VI Images