Tottenham verliest terrein

Tottenham Hotspur heeft terrein prijs moeten geven op de (sub)top. De ploeg van manager Glenn Hoddle ging verrassend onderuit bij het laaggeklasseerde Sunderland: 2-0. Kevin Phillips zette de thuisploeg een half uur voor het einde op voorsprong. Tore Andre Flo bezegelde twee minuten later het lot van Tottenham.

West Ham United is tot onder de rode streep weggezakt. Leeds United nam tegelijkertijd de critici de wind uit de zeilen. De 4-3 overwinning was echter minder de verdienste van de ploeg van Terry Venables. Met defensieve blunders sneed West Ham zich in de eerste helft in de vingers. Leeds profiteerde en leidde bij rust al met 4-1. Op de goals van Nick Barmby, Harry Kewell (2) en Mark Viduka had alleen Paolo Di Canio een antwoord. Na rust kwam West Ham door de Italiaan en Trevor Sinclair nog dichtbij, maar de fouten uit de eerste helft hadden een eerste thuisoverwinning al nagenoeg onmogelijk gemaakt.