Tottenham stelt opnieuw teleur, gelijkspel Swansea

Swansea City en Everton zijn er beide niet in geslaagd om ook hun derde duel van het seizoen te winnen. Norwich City keerde met een punt huiswaarts van het bezoek aan Tottenham Hotspur.

Tottenham Hotspur - Norwich City 1-1Tottenham Hotspur wacht nog op de eerste overwinning van het seizoen. De ploeg van manager André Villas-Boas verloor in eigen huis punten tegen Norwich City. Bij The Spurs was er een basisplaats voor Jan Vertonghen, zijn landgenoot Moussa Dembélé - die deze week werd overgenomen van Fulham - moest bij de aftrap genoegen nemen met een plaats op de bank.

In de eerste helft kregen de bezoekers de grootste kans. Russell Martin kopte echter op de lat boven Brad Friedel, die het Tottenham-doel verdedigde omdat aankoop Hugo Lloris nog niet speelgerechtigd was. De club uit Londen had grote moeite met het verdedigende Norwich, dat voor rust weinig weggaf.

Na rust veranderde het spelbeeld met het inbrengen van Dembélé, die halverwege Sandro verving. De Belgische middenvelder met een verleden bij AZ en Willem II liet zich meteen gelden en schoot Tottenham in de 68ste minuut op voorsprong uit een voorzet van Jermain Defoe. Vijf minuten voor tijd schoot Robert Snodgrass echter uit de rebound de gelijkmaker binnen. In blessuretijd werd Tottenham-invaller Tom Huddlestone nog van het veld gestuurd.

Swansea City - Sunderland 2-2Michael Laudrup was als manager van Swansea City uitstekend begonnen met overwinningen op Queens Park Rangers (0-5) en West Ham United (3-0), maar in de derde wedstrijd liepen The Swans tegen puntenverlies aan. In eigen huis kwam de club uit Wales niet verder dan een gelijkspel tegen Sunderland.

De periode kort voor rust was erg spectaculair in het Liberty Stadium, waar Sunderland in de veertigste minuut op voorsprong kwam door een treffer van Steven Fletcher. Wayne Routledge maakte vijf minuten later gelijk, maar in blessuretijd van de eerste helft zorgde de deze week van Wolverhampton Wanderers gekomen Fletcher voor de 1-2. Michu zorgde met zijn vierde treffer van het seizoen echter nog voor een gelijkspel.

West Bromwich Albion - Everton 2-0Everton had net als Swansea zijn eerste twee wedstrijden gewonnen, maar ook aan die reeks kwam een eind. Op bezoek bij West Bromwich Albion gingen The Toffees met 2-0 onderuit. Op aangeven van Peter Odemwingie zorgde Shane Long in de 65ste minuut voor 1-0 en zeventien minuten daarna kopte Gareth McAuley de tweede WBA-treffer tegen de touwen.

Overige uitslagWigan Athletic - Stoke City 2-2 Foto: VI Images