Tottenham richt vizier op topvier na ruime zege

Tottenham Hotspur heeft op White Hart Lane met groot gemak gewonnen van West Ham United. De stadsderby eindigde in een 4-1 zege voor Spurs.

Dat Tottenham zo simpel zou afrekenen met West Ham, werd vooraf niet verwacht. Met 21 punten uit twaalf duels stonden beide clubs namelijk op gelijke hoogte in de Premier League. Van die balans op de ranglijst was in Noord-Londen echter weinig te zien.

Vooral defensief maakte West Ham een abominabele indruk. Harry Kane profiteerde daar in de 23ste minuut als eerste van, door uit de draai raak te schieten. Toby Alderweireld kopte tien minuten later de tweede goal binnen, na een corner van Christian Eriksen.

Vijf minuten na de pauze sloeg Kane weer toe. Hij maakte zijn achtste doelpunt van het seizoen na een pass van Eriksen. Kort daarna kopte Dele Alli op de lat. In de slotfase werd het overwicht voor Tottenham groter en groter, waardoor West Ham blij mocht zijn dat het slechts een doelpunt om de oren kreeg. Kyle Walker verschalkte doelman Adrián met een geplaatst schot met buitenkant rechts. Manuel Lanzini redde vlak voor tijd nog de eer voor The Hammers: 4-1.

Door de zege heeft Tottenham de aansluiting met de topvier te pakken. Het heeft nu 24 punten, twee minder dan aartsrivaal Arsenal en vice-kampioen Manchester City. De club van trainer Mauricio Pochettino heeft ook Manchester United (27) en koploper Leicester City (28) in het vizier.