Tottenham poetst moeiteloos opgelopen schade weg

Zonder problemen heeft Tottenham Hotspur zich geplaatst voor de poulefase van de Champions League. De Londenaren wonnen met 4-0 van Young Boys en poetsten daarmee de 3-2 nederlaag in Zwitserland weg. Peter Crouch scoorde drie keer.

Tottenham Hotspur kreeg op het eigen White Heart Lane de kans om tegen BSC Young Boys de 3-2 uitnederlaag van vorige week ongedaan te maken. De Londenaren zochten vanaf de eerste minuut fanatiek het doel van de Zwitsers en kregen na vijf minuten al de beloning voor het aanvallende spel.

Een afgeslagen corner werd opnieuw ingebracht door Gareth Bale op het hoofd van Crouch die raak kopte. The Spurs gingen na de vroege voorsprong onverdroten voort op zoek naar meer goals. Na ruim een half uur volgde dan ook de 2-0. Jermain Defoe schoot knap binnen. De buitenspeler, die binnenkort onder het mes gaat om zich te laten behandelen aan zijn lies, controleerde de bal wel met de hand. Scheidsrechter Laurent Damuhel ontging de handsbal.

Young Boys had tijdens de rust de laatste moed verzameld en ving met fris elan de tweede helft aan. Binnen het uur wisten de Zwitsers echter dat het Champions League-sprookje over was. Crouch kopte zijn tweede treffer binnen na een hoekschop van Bale. Daarmee was het verzet van de Zwitsers definitief gebroken.

In de 78ste minuut mocht Crouch zijn derde doelpunt van de avond maken. De lange spits benutte een strafschop nadat Bale was neergehaald door Senad Lukic. Tottenham Hotspur plaatste zich door de 4-0 zege voor de groepsfase van de Champions League. Young Boys moet zich tevreden stellen met de Europa League.