Tottenham passeert Chelsea dankzij winst bij Sunderland

Tottenham Hotspur neemt na de nipte overwinning op Sunderland de derde plaats in. De vliegensvlugge Aaron Lennon maakte in Stadium of Light het verschil (1-2).

Sunderland nam kort voor rust met een bijzondere treffer de leiding op eigen veld. John O'Shea hielp zijn ploeg met zijn eerste doelpunt in drie jaar aan een voorsprong, die echter geen lang leven beschoren was.

Defensieve onachtzaamheid kostte Sunderland een positief resultaat. Koud drie minuten in de tweede helft hielp Carlos Cuéllar met een eigen doelpunt Tottenham Hotspur aan de gelijkmaker.

En weer drie minuten later stond zelfs de 1-2 op het scorebord. Met enig geluk kreeg Lennon de bal mee. Maar de manier waarop hij met zijn snelheid O'Shea het nakijken gaf en keeper Simon Mignolet daarna passeerde getuigde van klasse.

Door de overwinning passeert Tottenham Hotspur nummer drie Chelsea, dat echter twee wedstrijden achter de hand heeft. Zondag is Everton de tegenstander voor de ploeg van manager Rafael Benítez. Sunderland, dat woensdag nog met 1-0 te sterk was Manchester City, staat ook na de nederlaag dertiende.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.