Tottenham pakt League Cup na misser Cech

Tottenham Hotspur verraste Chelsea en pakte de League Cup. Een zeldzame misser van doelman Petr Cech hielp The Spurs in de verlenging van de finale op Wembley aan de beslissende voorsprong: 2-1.

Cech verkeek zich in de eerste helft van de verlenging op een indraaiende vrije trap van Jermaine Jenas. Hij probeerde de bal weg te stompen, maar tikte die bal via het hoofd van Jonathan Woodgate (foto) in zijn eigen doel.

De winst van de League Cup kwam zo terecht bij de ploeg die daar tot de 2-1 van Woodgate ook het meeste recht op had. Chelsea speelde matig en was ongeïnspireerd aan de finale begonnen, terwijl Tottenham er vanaf het begin stond, het meest had overtuigd en de meeste kansen had gecreëerd.

Toch was Chelsea als eerste op voorsprong gekomen. Doelman Paul Robinson stond verkeerd opgesteld bij een vrije trap, en daarvan profiteerde Didier Drogba met een lepe uithaal. Halverwege de tweede helft kwamen The Spurs op gelijke hoogte dankzij een benutte strafschop van Dimitar Berbatov na hands van Wayne Bridge.

Na de 2-1 maakte Robinson zijn fout bij de vrije trap van Drogba goed door in de spannende slotfase enkele knappe reddingen te verrichten op inzetten van onder anderen Salomon Kalou en Joe Cole.