Tottenham ondanks sprankelende slotfase onderuit

Het slotoffensief van Tottenham Hotspur baatte de ploeg zaterdag niet. Middenmoter Bolton Wanderers won verdiend met 4-2 van de nummer vijf, die zonder Rafael van der Vaart aantrad.

De creativiteit van de geblesseerde Nederlander werd duidelijk gemist bij de bezoekers, Tottenham Hotspur speelde een teleurstellende wedstrijd. Ook Gareth Bale - uitblinkend in het gewonnen Champions League-duel met Internazionale - en de Kroatische technicus Luka Modric konden het team van Harry Redknapp niet bij de hand nemen.

De thuisploeg speelde met passie en nam na een half uur de leiding door onoplettendheid bij The Spurs af te straffen. Kevin Davies werd helemaal vrijgelaten en versloeg Heurelho Gomes met een schuiver van net buiten het strafschopgebied.

Na rust was het duel veel levendiger dan in het eerste bedrijf. Gomes hield oud-Feyenoorder Johan Elmander eerst nog van scoren af maar in de 56ste minuut was het 2-0. Voormalig AZ-verdediger Grétar Steinsson mocht in het strafschopgebied aannemen en versloeg Gomes met een venijnig schot.

Een kwartier voor tijd leek Bolton Wanderers de wedstrijd te beslissen, vanaf de penaltystip tekende Davies voor zijn tweede treffer: 3-0. De strafschop was gegeven omdat Tottenham-verdediger Benoît Assou-Ekotto in het zestienmetergebied Chung-Yong Lee omduwde.

Her fraaie doelpunt van Alan Hutton - hij verschalkte Bolton-doelman Jussi Jääskeläinen met een fraaie boogbal vanaf de rand van het strafschopgebied, vormde de inleiding van het slotoffensief. Een voorzet van David Bentley ging gevaarlijk voorlangs maar vier minuten voor tijd bracht Roman Pavlyuchenko de marge terug tot één. Een vrije trap van Bale werd weggekopt en de Rus volleerde de bal kiezelhard achter Jääskeläinen: 3-2.

Bolton kreeg echter waar het recht op had. In de 94ste minuut schoof Martin Petrov de bal na doorkoppen van Davies achter Gomes, zodat Tottenham niets overhield aan de wedstrijd. Een tegenvaller voor Rednapp, die aan de Premier League meer waarde hecht dan aan de Champions League. Foto: VI Images