Tottenham neemt Bale op in selectie voor duel met City

Tottenham Hotspur kan in de belangrijke competitiekraker tegen Manchester City weer rekenen op Gareth Bale. De 23-jarige clubtopscorer is hersteld van de enkelblessure die hij twee weken terug opliep in de Europa League-wedstrijd tegen FC Basel.

Tottenham neemt Bale op in selectie voor duel met City

Bale (foto) traint sinds twee dagen weer volledig mee met de selectie van manager André Villas-Boas, die blij is met het snelle herstel van zijn sterspeler. 'Hij heeft sinds het begin van de week veel vooruitgang geboekt door nu alweer met de groep mee te trainen. Hij is klaar voor een plek in de wedstrijdselectie.'

Of Bale zondag vanaf de aftrap meedoet in de topper op White Hart Lane wil Villas-Boas niet zeggen. 'Dat is een beslissing die ik nog moet nemen', aldus de 35-jarige Portugees over de inzetbaarheid van Bale, die op de Engelse topscorerlijst met zeventien treffers alleen Luis Suarez (Liverpool, 22 goals) en Robin van Persie (Manchester United, 21) voor hoeft te laten gaan.

Net als Bale zijn ook Jermain Defoe en Aaron Lennon na hun blessures mogelijk klaar om tegen City in actie te komen. Alle ingrediënten voor de tweede competitiezege in de maanden maart en april zijn daarom aanwezig voor de huidige nummer vijf van de ranglijst, die in de laatste vier duels acht punten liet liggen en alleen van Swansea City won (2-1).

Een zege op City zou daarom uiterst welkom zijn in de hevige strijd om Champions League-tickets die Tottenham voert met stadgenoten Arsenal en Chelsea. Chelsea staat derde met drie punten voorsprong en gaat op bezoek bij Liverpool. Arsenal heeft twee punten meer (maar ook een wedstrijd meer gespeeld) en treedt zaterdag op Craven Cottage aan in de Londense derby tegen Fulham.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen