Tottenham loopt door misser Defoe twee punten mis

Door een gemiste strafschop liet Tottenham Hotspur de kans liggen Arsenal van de vierde plaats te stoten. Sunderland ging ten onder bij Fulham.

Everton-Tottenham Hotspur 2-2Tottenham Hotspur vertrok met een ontevreden gevoel uit Goodison Park. De Londense ploeg gaf niet alleen een 2-0 voorsprong uit handen, maar liet ook na in blessuretijd alsnog de volle winst te pakken. Jermain Defoe, die wedstrijd kort na rust had opengebroken, was de schlemiel. De aanvaller zag zijn strafschop worden gestopt door Everton-keeper Tim Howard. Daardoor leverden de goals van Louis Saha en Tim Cahill Everton een punt op.

Fulham-Sunderland 1-0Fulham klom naar de achtste plaats in de Premier League dankzij Bobby Zamora, die een goede wedstrijd opluisterde met het winnende doelpunt. 'In de eerste helft was hij magnifiek', zei Fulham-manager Roy Hodgson, 'na rust kreeg hij minder steun maar was hij wel een constante dreiging voor Sunderland.' Boudewijn Zenden, die in de 73ste minuut zijn entree maakte, kon de nederlaag niet voorkomen.