Tottenham Hotspur troeft Barcelona af in strijd om Bergvall

Reacties

Lange tijd leek het erop dat Lucas Bergvall de overstap zou maken naar Barcelona, maar op het laatste moment kaapte Tottenham Hotspur de deal. Het Zweedse toptalent vertrek zodoende dus naar de Premier League. Bergvalls club Djurgardens IF is de grote winnaar en ontvangt een miljoenensom.

Tottenham Hotspur troeft Barcelona af in strijd om Bergvall
© Pro Shots

Barcelona hield lange tijd rekening met het vastleggen van Bergvall (18) en had eind vorige week nog een onderhoud met het management van de speler. Barcelona was bereid om een bedrag van zeven miljoen euro en bonussen te betalen, maar daar is Tottenham flink overheen gegaan. Volgens onder meer The Athletic bood de Engelse club tien miljoen euro en bonussen. Barcelona was niet bereid nog meer te bieden en haakte af. 

Bergvall vloog vrijdag, op zijn achttiende verjaardag, naar Engeland voor de medische keuring bij Tottenham. Daarna rondde hij de transfer af. Het talent speelt de komende vijf maanden nog wel voor Djurgardens, om vanaf 1 juli onderdeel te zijn van het eerste elftal van Tottenham. Bergvall tekent bij Tottenham voor vijf seizoenen.

Bergvall komt uit de jeugd van Brommapojkarna en maakte vorig jaar februari voor een kleine miljoen euro de overstap naar Djurgardens. Bij de Zweedse nummer vier wist hij alle ogen van de topclubs op zich gericht.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.