Tottenham Hotspur profiteert dankbaar op horroravond Trapp

Tottenham Hotspur heeft op weg naar het nieuwe Premier League-seizoen vertrouwen getankt, met dank aan Paris Saint-Germain-doelman Kevin Trapp. De Duitse doelman had met zijn flaters een groot aandeel in de 2-4 zege van de Engelsen.

Voor PSG begon de oefenwedstrijd in Orlando voor de International Champions Cup nog uitstekend. Na een snelle aanval zorgde Edinson Cavani in de zesde minuut al voor de 1-0. Met Vincent Janssen als spits zocht Tottenham direct naar de gelijkmaker. De Nederlander hoefde echter alleen maar toe te kijken bij de 1-1. Christian Eriksen klopte Trapp van grote afstand met een ziedend schot.

Waar Trapp bij de gelijkmaker nog kansloos was, was hij dat bij de 1-2 zeker niet. In een poging mee te voetballen, vergaloppeerde de keeper zich. Trapp werd onder druk gezet door Eric Dier en schoot op enkele meters van zijn eigen doel tegen de middenvelder aan, waarna de bal in het net belandde. Javier Pastore tekende vlak voor rust nog voor de vierde treffer van de avond, waardoor halverwege de stand in evenwicht was.

Alsof de eerste helft nog niet dramatisch genoeg was verlopen voor Trapp, ging hij in de eerste minuut na rust opnieuw in de fout. De goalie probeerde een lang bal te controleren, deed dat buiten het strafschopgebied met zijn arm en haalde vervolgens ook nog Harry Kane onderuit. Dat laatste deed er achteraf al niet meer toe, want Trapp kreeg rood vanwege hands. PSG moest verder met tien man en zag Tottenham, waar Michel Vorm in de tweede helft inviel, vlak voor tijd uiteindelijk afstand nemen via Toby Alderweireld en Kane.