Tottenham Hotspur haalt net geen dubbele cijfers

De tweede helft op White Hart Lane was voor Wigan Athletic een martelgang. Jermain Defoe leidde de strafexercitie van Tottenham Hotspur (9-1).

In de eerste 45 minuten wees weinig op een pijnlijke middag voor Wigan. Alleen Peter Crouch had bij de thuisploeg van zich doen spreken. Maar na rust kwam de aanval van Tottenham op stoom. Defoe zette met een valse hattrick in acht minuten tijd de toon voor The Spurs.

Wigan keerde met vernederende nederlaag huiswaarts. Defoe voegde nog twee treffers toe aan zijn totaal van de middag. Niko Krancjar tekende in blessuretijd voor het laatste wapenfeit. Tussendoor had Wigan-keeper Chris Kirkland zijn toch al verloren middag met een eigen doelpunt extra wrang gemaakt.