Tottenham Hotspur doet goede zaken in Premier League

Tottenham Hotspur heeft goede zaken gedaan door met 2-0 te winnen van Fulham. Uit de laatste twee duels had de ploeg slechts een punt gehaald, dus een overwinning was meer dan welkom op White Hart Lane. Bolton Wanderers won nipt van Burnley en Portsmouth en West Ham United schoten beiden weinig op met het 1-1 gelijkspel.

Tottenham Hotspur-Fulham 2-0The Spurs waren in het thuisduel met stadgenoot Fulham de iets betere ploeg en sowieso de meer effectieve. Na 27 minuten resulteerde dat in een doelpunt van Peter Crouch. Op aangeven van Luka Modric zorgde de lange spits voor de openingstreffer. Binnen het uur verdubbelde David Bentley de score. De middenvelder zag zijn vrije trap van richting veranderd worden en achter de kansloze Fulham-goalie Mark Schwarzer in het net verdwijnen.

De ploeg van Harry Redknapp doet met de zege uitstekende zaken. Het staat op de begeerde vierde plaats, die aan het einde van het seizoen recht op deelname aan de voorronde van de Champions League, en vergrootte de voorsprong op Liverpool - dat 0-0 gelijk speelde bij Wolverhampton Wanderers - tot drie punten. Manchester City volgt eveneens op drie punten, maar heeft nog twee wedstrijden in te halen.

Bolton Wanderers-Burnley 1-0Burnley was niet de mindere van Bolton Wanderers, maar ging toch onderuit. Na ruim een half uur besliste Chung-Yong Lee de wedstrijd met een bekeken schuiver na een assist van Kevin Davies. The Trotters hielden in het restant van het duel stand.

Portsmouth-West Ham United 1-1In een gelijkwaardige wedstrijd deelden Portsmouth en West Ham United de punten. Zes minuten na rust had Matthew Upson The Hammers op voorsprong gebracht. De verdediger was mee opgekomen bij een hoekschop en drukte van dichtbij doeltreffend af. Een kwartier voor tijd tekende Danny Webber, op aangeven van John Utaka, voor de 1-1 eindstand.