Tottenham heeft na Vorm ook Swansea-back Davies binnen

Reacties

Ben Davies verhuist naar Tottenham Hotspur. De 21-jarige verdediger komt net als keeper Michel Vorm over van Swansea City, dat als onderdeel van de transfer de beschikking krijgt over Gylfy Sigurdsson.

Tottenham heeft na Vorm ook Swansea-back Davies binnen

Tottenham maakte beide transfers woensdagavond pas wereldkundig, hoewel ze allebei al lange tijd in de lucht hingen. Vorm tekent in Londen een contract voor vier seizoenen, Davies zet zijn krabbel onder een verbintenis voor vijf seizoenen.

Als onderdeel van de overgang van Davies krijgen de Welshmen ook de beschikking over Gylfy Sigurdsson. De 21-jarige Davies moet bij Tottenham de linksbackpositie bezetten, die het afgelopen seizoen vaak werd ingevuld door centrumverdediger Jan Vertonghen.

Davies, die tien interlands namens Wales speelde, is al twee seizoenen een vaste waarde in de Premier League. Vorig seizoen kwam hij tot 34 competitieduels voor Swansea en het jaar ervoor deed hij in 37 wedstrijden mee.

Sigurdsson werd in 2012 door Tottenham overgenomen van 1899 Hoffenheim, maar veroverde op White Hart Lane nooit een basisplaats door de hevige concurrentie. Hij is geen onbekende bij Swansea, want hij werd door Hoffenheim in de jaargang 2011/12 al een halfjaar bij de club uit Wales gestald.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.