Tottenham doet dankzij Eriksen goede zaken tegen Everton

Ondanks een vroege achterstand heeft Tottenham Hotspur het thuisduel met Everton in zijn voordeel beslist (2-1). De ploeg van manager Mauricio Pochettino komt daarmee weer op gelijke hoogte met aartsrivaal Arsenal.

Tottenham presteert dit seizoen teleurstellend op eigen White Hart Lane, want er werd al verloren van Liverpool, West Bromwich Albion, Newcastle United en Stoke City. Alleen Queens Park Rangers en Southampton werden verslagen en daar kwam zondag ook Everton bij. Al kwamen de bezoekers na een kwartier op voorsprong via Kevin Mirallas.

De Belg schoot vanaf de rand van het strafschopgebied schitterend raak en bekroonde daarmee de goede start van The Toffees, die zes minuten later echter al de gelijkmaker moesten slikken. Harry Kane stuitte op doelman Tim Howard, maar de rebound was een prooi voor Christian Eriksen (op foto boven met Jan Vertonghen). Met veel gevoel schoot hij de 1-1 tegen de touwen (foto onder).

Nog voor rust kwam de thuisclub op voorsprong dankzij een zeldzame treffer van Roberto Soldado, die pas zijn tweede competitietreffer van dit kalenderjaar maakte. Na een slimme pass van Aaron Lennon zorgde hij voor de beslissing in de wedstrijd, want na rust werd er niet meer gescoord in Noord-Londen. Op aangeven van Eriksen was Federico Fazio nog wel dicht bij 3-1, maar hij kwam een paar centimeter te kort.

Tottenham Hotspur heeft nu twintig punten uit dertien wedstrijden, waardoor het de zevende plaats bezet in Premier League. Nummer vier Manchester United heeft slechts twee punten voorsprong. Everton blijft steken op de tiende plaats met zeventien punten.

{"title":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","titleMobile":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","odd":"100.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:897b0283-8797-432c-9631-8a6f68fce3a8","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+).","textMobile":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+)."}