Tottenham deelt dolend Manchester City mokerslag uit

Reacties

Tottenham Hotspur heeft koploper Manchester City op overtuigende wijze aan de kant gezet, al kregen de Londenaren daarbij hulp van de arbitrage: 4-1.

Tottenham deelt dolend Manchester City mokerslag uit

City begon als koploper aan het uitduel met Tottenham, maar het vertrouwen van de ploeg van manager Manuel Pellegrini was flink aangetast door nederlagen tegen Juventus (2-1) en West Ham United (1-2). Tegen Sunderland werd dinsdag in de strijd om de League Cup herstel getoond met een 4-1 overwinning, wat voor Pellegrini aanleiding was om doelman Willy Caballero net als in dat duel de voorkeur te geven boven Joe Hart.

Aanvankelijk leek dit goed uit te pakken voor de bezoekers, want mede door knappe reddingen van de Argentijnse keeper hielden ze voor rust lange tijd de nul. Na een geweldige counter was het aan de andere kant wél raak via aanwinst Kevin De Bruyne. Yaya Touré stond met een mooie actie aan de basis van deze goal.

Op slag van rust keerden de kansen voor The Citizens. Het ontging de arbitrage dat Kyle Walker buitenspel stond, waardoor Son Heung-Min een uitgelezen kans kreeg. Caballero voorkwam dat de Zuid-Koreaan scoorde, maar stond aan de grond genageld toen Eric Dier (foto boven) vervolgens van afstand uithaalde: 1-1. Vlak na de hervatting oogde Caballero opnieuw niet gelukkig door tevergeefs zijn doel uit te komen bij een vrije trap van Erik Lamela. Toby Alderweireld profiteerde optimaal door de 2-1 binnen te koppen.

Na een uur nam Tottenham verder afstand van City dankzij de eerste competitietreffer van Harry Kane. De Engelse spits stond op de juiste plaats om toe te slaan, nadat een vrije trap van Christian Eriksen tegen de kruising was beland. De bezoekers mochten zich bij deze treffer overigens opnieuw beklagen over de arbitrage, want Kane stond buitenspel toen Eriksen uithaalde. Het was sowieso niet de dag van het arbitrale kwartet, want ook aan de openingsgoal van De Bruyne hing de lucht van buitenspel.

In de slotfase strooide Lamela na een tegenaanval nog wat extra zout in de wonden. Hij liep landgenoot Caballero voorbij en schoot de bal simpel binnen: 4-1. Door de ruime overwinning klimt Tottenham naar de vijfde positie in de Premier League. City dreigt door het tweede competitieverlies op rij de koppositie kwijt te raken. Bij een zege in het thuisduel met Sunderland (aftrap 16.00 uur) neemt stadgenoot United de leiding over.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.