Tottenham breekt overtuigend met slechte reeks

Terwijl de aanvallers van Manchester City op eigen veld wederom droog stonden, daar maakte Tottenham Hotspur overtuigend een einde aan een mindere periode.

Tottenham breekt overtuigend met slechte reeks

Manchester City-Birmingham City 0-0Het publiek van Manchester City wordt de laatste tijd niet getrakteerd op doelpunten van de eigen helden. Tegen Birmingham City bleef de teller voor de derde keer op rij op nul staan. De ploeg van manager Roberto Mancini kwam niet veel verder dan wat halve kansen en verliet het veld dan ook teleurgesteld. Ook omdat de achterstand op koploper Chelsea mogelijk gaat oplopen.

Tottenham Hotspur-Blackburn Rovers 4-2Na vier duels zonder zege pakte Tottenham Hotspur de draad weer op. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, was er voor Blackburn Rovers weinig te halen op White Hart Lane. The Spurs speelden met de gasten. Gareth Bale opende de score, waarna Roman Pavlyuchenko zich revancheerde voor zijn gemiste strafschop. Peter Crouch en Bale maakten er zelfs 4-0 van, voordat David Dunn en Gaël Givet de nederlaag draaglijker maakten voor Blackburn.

Newcastle United-Fulham 0-0Fulham blijft slecht presteren op vreemde bodem. Sinds de overwinning op de eerste speeldag keerden The Cottagers steeds terug naar Londen met niet meer dan één punt. Ook tegen Newcastle United kwam er geen einde aan die reeks. Moussa Dembélé was met een schot op de lat dichtbij, maar Newcastle-keeper Tim Krul hield zijn doel schoon.

Wolverhampton Wanderers-Bolton Wanderers 2-3Bolton Wanderers klom naar de vijfde plaats na een sterke wedstrijd die door een eigen doelpunt van Richard Stearman voor Wolverhampton Wanderers bijzonder slecht begon. Pas na Bolton-doelpunten van Johan Elmander en Stuart Holden in de tweede helft brachten Kevin Foley en invaller Steven Fletcher de spanning terug. The Wolves konden de laatste stap niet zetten.

West Ham United-Blackpool 0-0Blackpool, dat beschuldigd werd van het opstellen van een B-team vorige week tegen Aston Villa, kwam met liefst elf andere namen aan de aftrap. Het was niet voldoende om West Ham United op een nederlaag te trakteren. Luis Boa Morte, Pablo Barrera en Carlton Cole verzuimden The Hammers op voorsprong te zetten, zoals Gary Taylor-Fletcher en Marlon Harewood dat deden namens Blackpool.

Wigan Athletic-West Bromwich Albion 1-0West Bromwich Albion, met Gianni Zuiverloon negentig minuten op de bank, had het nakijken tegen Wigan Athletic, met Ronnie Stam in de basis. Invaller Victor Moses tekende voor de enige treffer en hielp The Latics aan de derde overwinning van het seizoen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's