Tottenham blijft vierde, Man City passeert Aston Villa

In de strijd om een plek in de voorronde van de Champions League deed Manchester City goede zaken door in eigen huis Aston Villa te verslaan. Tottenham Hotspur won echter ook en blijft vierde.

Tottenham Hotspur-Bolton Wanderers 1-0Tom Huddlestone (foto) was de gevierde man op White Hart Lane. De middenvelder maakte in de 38ste minuut van het duel tussen Tottenham Hotspur en Bolton Wanderers de enige treffer van de wedstrijd, waardoor de ploeg vierde blijft in de Premier League. Huddlestone kreeg de bal van Benoît Assou-Ekotto en schoot de bal hard in de kruising. Na rust kregen Roman Pavlyuchenko, Gareth Bale en Peter Crouch nog goede kansen op een tweede treffer, maar het bleef uiteindelijk bij een 1-0 overwinning. The Spurs blijven hierdoor favoriet voor het bereiken van de voorronde van de Champions League.

Manchester City-Aston Villa 3-1Manchester City-Aston Villa was de wedstrijd tussen de nummer zes en vijf van de Premier League en Man City deed goede zaken door dit duel winnend af te sluiten. John Carew zette de bezoekers na ruim een kwartier nog wel op voorsprong, maar kort voor rust kantelde de wedstrijd. Carlos Tévez benutte in de 41ste minuut een strafschop en twee minuten later maakte Emmanuel Adebayor er op aangeven van Adam Johnson 2-1 van. In de tweede helft probeerde Aston Villa nog wel een gelijkmaker te forceren, maar besliste kort voor tijd bepaalde Craig Bellamy de eindstand op 3-1 in het voordeel van de thuisclub.

Tottenham Hotspur heeft door de overwinning op Bolton 67 punten uit 36 wedstrijden, één meer dan Manchester City. Aston Villa staat nu zesde, met 64 punten uit 37 competitieduels.