Totale transferwaarde Ibrahimovic is ongekend hoog

De afkoopsom die Paris Saint-Germain overmaakt naar AC Milan maakt Zlatan Ibrahimovic nog meer de voetballer met de hoogste totale transferwaarde.

Totale transferwaarde Ibrahimovic is ongekend hoog

Tot zijn overgang naar Paris Saint-Germain was er voor de Zweedse spits in totaal 157 miljoen euro neergelegd. Ajax heeft daarin een aandeel, zij het bescheiden. De Amsterdamse club betaalde in 2001 aan Malmö FF bijna acht miljoen euro.

Het leeuwendeel van de 157 miljoen wordt gevormd door de 69,5 miljoen euro die Barcelona in 2009 bereid was te betalen om het contract van Ibrahimovic bij Internazionale af te kopen. Ondanks het verlies dat de Catalaanse club een jaar later nam bij het afscheid van de Zweed, brengt de door AC Milan neergelegde 24 miljoen de aanvaller op de eerste plaats.

Voor naar verluidt net iets meer (25 miljoen euro) stemde de Italiaanse club in met de overgang naar Paris Saint-Germain. Met die transfersom komt de totale transferwaarde van Ibrahimovic op 182 miljoen euro, gemiddeld 26 miljoen per transfer.

Met dat bedrag neemt Ibrahimovic afstand van Nicolas Anelka, die op de lijst met 134 miljoen euro op een tweede plaats staat. Achter de Argentijnen Hernán Crespo (totaal 121 miljoen) en Juan Verón (117) staat Cristiano Ronaldo op de vijfde plaats.

Voor de Portugese international betaalde Real Madrid de hoogste afkoopsom ooit (94 miljoen euro), maar daarmee komt de aanvaller niet verder dan een totaal van 112 miljoen euro. De resterende achttien miljoen werd destijds betaald door Manchester United aan Sporting Lissabon.

In de toptwintig figureren twee Nederlanders. Arjen Robben heeft door de jaren heen een totale transferwaarde van 82 miljoen euro opgebouwd, terwijl Klaas-Jan Huntelaar inmiddels op 66 miljoen staat.

1. Zlatan Ibrahimovic 182 miljoen euro
2. Nicolas Anelka 134 miljoen euro
3. Hernán Crespo 121 miljoen euro
4. Juan Verón 117 miljoen euro
5. Cristiano Ronaldo 112 miljoen euro
6. Robbie Keane 104 miljoen euro
7. Ronaldo 101 miljoen euro
8. Fernando Torres 97 miljoen euro
9. Christian Vieri 88 miljoen euro
10. Robinho 85 miljoen euro
 
Bron: transfermarkt.de
Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's