Torres knalt Liverpool met drie goals naar winst

Fernando Torres bezorgde Liverpool de zege op Middlesbrough met een hattrick. Wigan Athletic pakte drie belangrijke punten in de degradatiestrijd.

Liverpool-Middlesbrough 3-2
Met Ryan Babel en Dirk Kuijt in de basis kwam Liverpool razendsnel op achterstand. Tuncay Sanli kopte van dichtbij raak na een dekkingsfout bij een vrije trap van Middlesbrough. Fernando Torres boog die achterstand om in een 3-1 voorsprong. De Spanjaard profiteerde in de 28ste minuut van een foute terugspeelbal van Julio Arca en omspeelde doelman Mark Schwarzer voor de 1-1. En één minuut later knalde Torres van twintig meter de bal onhoudbaar achter de Australische keeper.

Halverwege de tweede helft strafte Torres een misverstand tussen David Wheater en Schwarzer af, die elkaar op de rand van de zestien in de weg liepen: 3-1. Stewart Downing verkleinde vlak voor tijd nog wel de achterstand tot 3-2, maar Boro kwam niet meer op gelijke hoogte ondanks de invalbeurt voor Afonso Alves.

Portsmouth-Sunderland 1-0
Portsmouth klopte Sunderland dankzij een benutte strafschop van Jermain Defoe. De spits mocht aanleggen nadat Phil Bardsley een kwartier voor tijd Nico Kranjcar had neergehaald. Het was een van de weinige hoogtepunten in een povere voorstelling. Glen Johnson (l) in duel met Andy Reid (r) Fulham-West Ham United 0-1
West Ham pakte in blessuretijd de drie punten via een doelpunt van Nolberto Solano. De Peruaan scoorde nadat Luis Boa Morte de bal met zijn borst had klaargelegd. Tot woede van Fulham, dat terecht klaagde dat de bal via een arm van Solano in het doel was verdwenen.

Wigan Athletic-Derby County 2-0
Wigan boekte een belangrijke zege in de strijd tegen degradatie. Na een uur zorgde Paul Scharner voor de 1-0 door toe te slaan in de rebound na een schot van Marlon King. En de ploeg van aanvoerder Mario Melchiot stelde vlak voor tijd de zege veilig dankzij Antonio Valencia, die met zijn buitenkant de 2-0 binnentikte na voorbereidend werk van Wilson Palacios.

Liverpool is vierde met 47 punten uit 26 duels. Portsmouth is zevende met 44 uit 27. West Ham is negende en Middlesbrough twaalfde. Wigan heeft 26 punten en dat zijn er vier meer dan nummer achttien Reading. Fulham en Derby bezetten de twee onderste posities.