Torino verlost Hart en Guardiola tijdelijk van elkaar

Reacties

Torino heeft Joe Hart een oplossing geboden voor zijn lastige situatie bij Manchester City. De Italianen huren de Engelse doelman voor een jaar. Dat heeft zijn zaakwaarnemer Jonathan Barnett bevestigd, nadat de BBC ook al melding maakte van een akkoord.

Torino verlost Hart en Guardiola tijdelijk van elkaar

Tussen 2006 en 2016 speelde Hart liefst 266 competitiewedstrijden voor City, maar door de komst van de nieuwe manager Pep Guardiola veranderde zijn perspectief. De Spaanse coach wilde een doelman die goed kon meevoetballen en Hart voldeed niet aan die profielschets. Willy Caballero kreeg de voorkeur en vervolgens werd Claudio Bravo van Barcelona losgeweekt, waardoor de Engelse goalie plots derde keus was.

Verrassend genoeg was het Torino dat anticipeerde op deze situatie. Hart gaat op huurbasis een jaar uitkomen voor de tweede club van Turijn. 'Het klopt dat Hart gaat spelen voor Torino', vertelde Barnett aan Tuttosport. 'Het is helemaal rond. Joe heeft zijn ja-woord gegeven en nu heeft ook Manchester City het licht op groen gezet. Dinsdag wordt hij medisch gekeurd in Turijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.