Torino ontbindt contract van overbodige Amauri

Reacties

Torino heeft per direct afscheid genomen van Amauri. Net als bij stadgenoot Juventus kende de Italiaanse international weinig succes in Turijn.

Torino ontbindt contract van overbodige Amauri

De inmiddels 35-jarige Amauri Carvalho de Oliveira maakte in Italië vooral naam bij Chievo en Palermo, waarna Juventus hem voor een kleine 23 miljoen euro contracteerde. De Braziliaanse aanvaller liet zich naturaliseren tot Italiaan en debuteerde ook in de nationale ploeg, maar daarna ging het van kwaad tot erger met de ooit zo begeerde goaltjesdief.

Incidenteel maakte hij zijn reputatie nog waar, zoals tijdens een Europa League-duel van Juve in 2010 met Ajax. De enige twee kansen die de Italianen die avond kregen, werden door Amauri met rake kopballen verzilverd (1-2). Uiteindelijk verkocht De Oude Dame hem met ruim 22 miljoen euro verlies aan Fiorentina. Ook bij Parma zocht hij daarna nog naar zijn geluk.

Amauri, die dit seizoen acht minuten speelde namens Torino, wordt in Italiaanse media al in verband gebracht met een lucratieve verhuizing naar China. Daar is de transfermarkt nog tot 26 februari open en staan de deuren ook voor gearriveerde dertigers - gezien de klappers van de laatste weken - nog wagenwijd open.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.