Topvijf landgenoten: van Australië tot Schotland

VI volgt de verrichtingen van alle Nederlanders in het buitenland op de voet. Hier volgt het overzicht van uitblinkende landgenoten van maandag 1 november.

Topvijf landgenoten: van Australië tot Schotland


<br /><br /> Club Manchester UnitedDuel Manchester United-Tottenham Hotspur 2-0Datum 30 oktober

Edwin van der Sar trad zaterdag toe tot een illuster en select gezelschap van veertigers die actief waren in de Premier League. De doelman van Manchester United is de eerste niet-Brit die de eer krijgt. Met een 2-0 zege op Tottenham Hotspur werd de unieke prestatie luister bijgezet.

De reactie Van der Sar op alle loftuitingen was veelzeggend: 'Natuurlijk ben ik vereerd, maar ik doe nog steeds dat waarvan ik houd. Oké, ik ben nu veertig jaar, maar ik realiseer het me niet zo. De dag van eergisteren voelt hetzelfde als vandaag.'


&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;
<br /><br />
Club
Duel
Datum

Gerald Sibon maakte afgelopen zomer de letterlijk grote overstap van SC Heerenveen naar Melbourne heart. Trainer John van 't Schip transformeerde de gewezen spits tot aanvallende middenvelder, en in die rol gedijt Sibon goed.

'Deze positie bevalt me eigenlijk uitstekend', zei Sibon. 'Dit voelt echt veel prettiger.' De 36-jarige pikt ook zijn doelpuntjes mee, zoals zondag. Met zijn treffer tegen Newcastle Jets verzekerde Sibon Melbourne Heart van de eerste zege in een uitwedstrijd (0-2).


&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;
<br /><br />
Club
Duel
Datum

Met zijn tweede treffer in Schotland maakte Nigel Hasselbaink zich zaterdag bijzonder geliefd bij de aanhang van Hamilton Academical. De neef van oud-international Jerrel Hasselbaink scoorde na een kwartier prachtig. Maar het was vooral omdat het de winnende treffer bleek tegen rivaal Motherwell, en dan ook nog eens de eerste zege in dertig jaar in het stadion van de rivaal.


&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;
<br /><br />
Club
Duel
Datum

Dorus de Vries keek uit naar de wedstrijd tegen Crystal Palace, en dan vooral omdat Edgar Davids een van de tegenstanders was. 'Hij was een held voor me, omdat hij nooit opgaf', aldus de keeper van Swansea City. 'Ik ben niet zo'n verzamelaar van shirts, maar een van de Nederlanders zal het hem waarschijnlijk wel vragen.'

De Vries refereerde aan de Nederlandse enclave, die naast de doelman bestaat uit Kemy Agustien, Cedric van der Gun en Ferrie Bodde. Maar naast de doelman kwam alleen huurling Marvin Emnes op Selhurst Park in actie voor The Swans. 'Ons doel is winnen, niet een clean-sheet.' De Vries kreeg beide; de punten en de nul; 0-3.


&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;
<br /><br />
Club
Duel
Datum

Wegens succes geprolongeerd: Pince Rajcomar. De aanvaller van Zalaegerszegi TE is weer een stapje dichter bij een persoonlijk record. Tegen MTK Boedapest maakte hij uit een strafschop alweer zijn zevende treffer van het seizoen, waar hij in zijn carrière nimmer verder kwam dan acht treffers in één jaargang. (Lars Ulrich)


Bekijk hier al onze video's