Topvijf landgenoten: Sneijder, Vaart en De Jong

VI volgt de verrichtingen van alle Nederlanders in het buitenland op de voet. Hier volgt het overzicht van uitblinkende landgenoten van maandag 7 februari.

<br /><br /> Club InternazionaleDuel Internazionale-AS Roma 5-3Datum zondag 6 februari

Dankzij het puntenverlies van de concurrentie heeft Internazionale weer zicht op de eerste plaats in de Serie A. Wesley Sneijder is leidend in de opleving van de regerend kampioen. In het spektakelstuk tegen AS Roma (5-3) was de Oranje-international zondag de grote inspirator.

Trainer Leonardo prijst zich gelukkig met zijn Oranje-international, die met een doelpunt zijn sterke optreden extra kleur gaf. 'Wesley heeft een magnifiek optreden achter de rug', was de Braziliaan na afloop complimenteus.

&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;
<br /><br />
Club
Duel
Datum

Rafael van der Vaart hield het zaterdag tegen Bolton Wanderers door een kuitblessure niet langer dan 45 minuten vol. Maar dat weerhield de international er niet van een hoofdrol voor zich op te eisen. Drie keer mocht hij aanleggen vanaf elf meter, één treffer was het uiteindelijke resultaat.

In de zesde minuut had Van der Vaart succes. Bolton-keeper Jussi Jaaskelainen was kansloos, zoals de Finse doelman drie minuten later weer een antwoord schuldig bleef op de inzet van de oud-Ajacied. Maar op last van scheidsrechter Mark Clattenburg moest Rafa opnieuw een poging wagen. Hij koos weer voor de linkerbovenhoek, en dit keer was Jaaskelainen wel de winnaar.

Club
Duel
Datum

FC Augsburg herstelde zich vrijdag met een overwinning op VfL Osnabrück van de nederlaag tegen VfL Bochum. Met zijn tweede doelpunt van het seizoen bracht Marcel de Jong de zege in veilige haven.

De Jong bracht kort na rust met een vrije trap van ruim 25 meter de 2-0 op het scorebord. Augsburg, dat onder leiding staat van de Nederlandse trainer Jos Luhukay, kon een dag na het succes in Osnabrück opnieuw lachen. Koploper en concurrent Hertha BSC verloor en zag zijn voorsprong slinken tot twee punten.

Club
Duel
Datum

Lommel United blijft de favoriet voor de directe promotie naar de Eerste Klasse. De Belgische fusieclub versloeg middenmoter Waasland-Beveren moeizaam met 2-1. Opnieuw maakte Jeroen Ketting zijn status van goalgetter waar. Vanaf de penaltystip tekende hij voor de winnende treffer. Met achttien goals is Ketting dit seizoen van grote waarde voor de ploeg van Franky Van der Elst.

Club
Duel
Datum

Edson Braafheid zal ongetwijfeld een ander debuut voor ogen hebben gehad. Koud zes minuten in het veld kon de Oranje-international alweer de kleedkamer van 1899 Hoffenheim opzoeken. Wegens natrappen kreeg hij een rode kaart voorgehouden.

Hoe kort ook, het optreden van Braafheid als middenvelder stemde zijn trainer Marco Pezzaiouoli tevreden. 'Hij speelde een zeer goede wedstrijd. Hij was ongelooflijk balvast, had weinig balverlies en bracht rust in ons spel.'

Foto's: VI Images