Topvijf landgenoten: oud-NEC'ers redden een punt

VI volgt de verrichtingen van alle Nederlanders in het buitenland op de voet. Hier volgt het overzicht van uitblinkende landgenoten van maandag 25 oktober.

<br /><br /> Club Swansea CityDuel Swansea City-Leicester City 2-0Datum 23 oktober

Swansea verloste Marvin Emnes vorige week voorlopig voor een maand van zijn uitzichtloze situatie bij Middlesbrough. De aanvaller betaalde het vertrouwen snel terug. In zijn eerste wedstrijd voor The Swans had hij als invaller aan twee balcontacten genoeg om tot scoren te komen.

'Marvin had een paar dagen nodig om zich aan te passen, maar hij manifesteerde zich snel op de training en hij deed het fantastisch bij zijn debuut', zei Manager Brendan Rogers. 'Maar de realiteit is dat hij niet van ons is, maar hier alleen op huurbasis speelt.'

&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;
<br /><br />
Club
Duel
Datum

Zalaegerszegi TE handhaafde zich knap in de top van de Hongaarse competitie. Eenvoudig ging het niet tegen het laaggeklasseerde Vasas Boedapest. Prince Rajomar wees zijn ploeg de goede weg door in de 72ste minuut te gelijkmaker aan te tekenen.

De teller van Rajomar staat inmiddels al op zes treffers. Daarmee is hij hard op weg zijn persoonlijke record te breken. Nimmer kwam hij in zijn profcarrière verder dan meer dan acht treffers in één seizoen.

Club
Duel
Datum

Moestafa El kabir redde zondag een punt voor Mjällby AIF. In de 69ste minuut nam de voormalige NEC-aanvaller de gelijkmaker tegen Kalmar FF voor zijn rekening. Trainer Peter Swärd was ook te spreken over de samenwerking van El Kabir met aanvalsmaatje Marcus Ekenberg. 'Ze toonden een goede interactie, en zo kwam ook ons doelpunt tot stand.'

Club
Duel
Datum

Tim Janssen bewees ook zijn waarde voor Esjberg fB. De spits, ook voor zijn vertrek naar het buitenland actief voor NEC, voorkwam in de slotfase de zesde nederlaag van het seizoen. Twee minuten voor het einde scoorde hij de 2-2.

'Soms geloof je niet dat je kan terugkomen, maar dit keer dacht ik dat we een kans hadden, ondanks de 2-0 achterstand', zei trainer Ove Pedersen. 'Dat bleek in de tweede helft.' En met dank aan Janssen.

Club
Duel
Datum

Na vijf (halve) miskleunen kon Robert Maaskant wel een succes gebruiken van zijn Wisla Kraków. Tegen Lechia Gdansk begroette de Nederlandse trainer zijn tweede succes in Poolse dienst.

'Deze zege is een opluchting voor ons. We wonnen niet alleen, maar we speelden ook goed en scoorden veel', aldus Maaskant, die na een achterstand na elf minuten vreesde voor een nieuw echec. 'Het was lastig, maar de spelers toonden karakter en bleken mannen te zijn, omdat alleen mannen kunnen omgaan met deze situatie.'