Topvijf landgenoten: Maduro tankt wéér zelfvertrouwen

VI volgt de verrichtingen van alle Nederlanders in het buitenland op de voet. Het overzicht van uitblinkende landgenoten op deze maandag is het eerste van dit seizoen.

Topvijf landgenoten: Maduro tankt wéér zelfvertrouwen


Club ValenciaDuel Valencia-Racing Santander 1-0Datum Zaterdag 11 september

Na twee speelronden in de Primera División zijn alleen Atlético Madrid en Valencia nog zonder puntenverlies. Terwijl de Spaanse competitie steeds minder Nederlandse spelers telt, laat Hedwiges Maduro zich flink gelden. De voormalige Ajacied had een basisplaats, hij speelde in het hart van de defensie van Los Che. Bij een vrije trap, op slag van rust, moest Maduro zich melden in het strafschopgebied van Racing Santander. Juan Mata verstuurde een voorzet die het hoofd van de (inmiddels weer) Oranje-international vond. Bekeken kopte hij raak. Valencia raakte zijn twee grootste vedettes kwijt deze zomer, David Silva vertrok naar Manchester City en David Villa maakt zijn goals nu voor Barcelona. Maar de ploeg staat gewoon bovenaan in de Spaanse competitie. Mét Maduro die voorlopig geen last zal hebben van zelfvertrouwenverlies.


Club
Duel
Datum

Op de laatste dag van de transferperiode haalde AEK Larnaca Danny Schenkel weg bij Willem II. De verdediger mocht de Tilburgse club verlaten ondanks een doorlopende verbintenis. De club waar Ton Caanen en Jordi Cruijff in technisch opzicht de scepter zwaaien, haalde met Schenkel de vierde Nederlandse speler. Het debuut verliep voortreffelijk voor de verdediger. De Nederlands getinte ploeg kwam met 1-0 achter door een strafschop van Miljan Mrdakovic. De gelijkmaker, kort na rust, was van Schenkel. In de slotfase bezorgde Sunny Kingston AEK Larnaca de overwinning. De eerste van het seizoen.


Club
Duel
Datum

Wellicht dacht Pep Guardiola iets te lichtzinnig over het bezoek van Hércules Alicante. De coach van Barcelona gunde Daniel Alves, Pedro en Xavi rust in het duel met de promovendus. De oefenmeester rekende buiten de steeds vinnigere counters van Hércules waarin de rappe Royston Drenthe meer dan regelmatig een aandeel had. Twee doelpunten van Nelson Valdez bezorgden Barça de eerste nederlaag van het seizoen. Bij de eerste treffer was de Paraguayaan alert bij een onoverzichtelijke situatie. Aanstichter van de chaos in de defensie van Barcelona was Drenthe. De Rotterdamse linkspoot is dan wellicht te licht gebleken voor Real Madrid, hij toonde wel Primera División-waardig te zijn.


Club
Duel
Datum

Hamburger SV leed in zijn derde ontmoeting van dit seizoen in de Bundesliga het eerste puntenverlies. Tegen het stugge 1. FC Nürnberg was de thuisploeg duidelijk de betere, maar kon zij ondanks de aanwezigheid van Ruud van Nistelrooy de defensie van de bezoekers niet werkelijk verontrusten. De Hamburgers kunnen echter altijd rekenen op de nooit verzakende Joris Mathijsen. De verdediger gleed met een rappe reflex een hoekschop van Zé Roberto binnen. Het bleek niet genoeg voor winst omdat Horacio Pinola in de slotfase nog een strafschop verzilverde. HSV blijft wel bovenin de Bundesliga meedraaien.


Club
Duel
Datum

Jeffrey Leiwakabessy is alweer bezig aan zijn derde seizoen bij Anorthosis Famagusta. Kampioen werd hij nog niet bij de club, maar de ploeg heeft nu wel de leidende positie in handen in de Cypriotische competitie. Tegen APOP Kinyras nam Anorthosis na rust afstand. De linksback, die in Nederland voor NEC speelde, wees zijn team de weg en opende de score. Cafú tekende voor de andere twee treffers.


Bekijk hier al onze video's