Toptalent Sparta staat voor overstap naar Rubin Kazan

Reacties

Huseyin Dogan werkt vanaf maandag een stage af bij Rubin Kazan. Al langer wordt de twintigjarige middenvelder van Sparta gevolgd door de tweevoudige kampioen van Rusland, afgelopen seizoen in de Premyer Liga geëindigd als negende. Rubin-trainer Rinat Bilyaletdinov wil Dogan nu zelf aan het werk zien tijdens een trainingskamp in Oostenrijk.

Toptalent Sparta staat voor overstap naar Rubin Kazan

Als dat bevalt, zal hij per direct overstappen. 'We hebben een aantal voorwaarden bij die club neergelegd', meldt Sparta's technisch directeur Leo Beenhakker aan Voetbal International. 'Het is nu wachten op een reactie. Maar het uitgangspunt is dat het allemaal doorgaat. Ze willen Dogan graag hebben. Maar als je als grote Russische club een jonge speler uit Nederland haalt, begrijp ik dat die trainer hem eerst zelf aan het werk wil zien, hem zelf in de ogen wil kijken.'

Intussen zijn beide clubs nagenoeg akkoord over de transfersom, die naar verluidt ongeveer 350 duizend euro bedraagt. Dogan, die tijdens de play-offs van afgelopen seizoen de aandacht van zowel Rubin Kazan als een grote Turkse club trok, debuteerde in 2012/13 in de hoofdmacht van Sparta. De voorbije jaargang speelde het uit de eigen opleiding afkomstige talent (inclusief play-offs) 21 competitieduels. Eind vorig jaar verlengde Sparta zijn contract tot medio 2016.

Ondanks zijn geringe ervaring maakte de middenvelder indruk op de beleidsbepalers van Rubin Kazan. Namens de club uit Tatarstan waren de Russische internationals Maksim Kanunnikov, Pavel Mogilevets en Sergey Ryzhikov actief op het WK, zoals ook de Ghanees Wakaso Mubarak. Coach Bilyaletdinov houdt er rekening mee dat de Franse middenvelder Yann M'Vila vertrekt en heeft behoefte aan extra opties voor die positie.

Beleef het WK met VI Premium. Nu de eerste twee maanden slecht € 3,99.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.