Toptalent Adekanye tekent meerjarig contract op Anfield

Reacties

Bobby Adekanye vervolgt zijn loopbaan bij Liverpool. De zestienjarige linksbuiten heeft een meerjarig contract getekend op Anfield en maakte zijn overstap donderdagavond zelf bekend via Instagram.

Toptalent Adekanye tekent meerjarig contract op Anfield

Ook Ajax en PSV waren in de race om de handtekening van de voormalige jeugdspeler van Barcelona. Zowel in Amsterdam als in Eindhoven lag er een driejarig contract klaar voor de talentvolle jeugdinternational van Oranje.

Waar zijn zaakwaarnemer Josep María Minguella junior eerder liet weten dat de voorkeur lag bij een Nederlandse club, kiest Adekanye toch voor een Engels avontuur.'Ajax en PSV waren ook opties, maar uiteindelijk is de keuze toch gevallen op de Premier League. De grootste competitie ter wereld', zegt Minguella junior tegenover Voetbal International.

De Nederlandse aanvaller vertrok op twaalfjarige leeftijd van Ajax naar Barcelona. Adekanye speelde tot vorig seizoen in de jeugdopleiding van de Spaanse topclub, maar mocht vanwege een sanctie van de FIFA pas in januari 2016 weer officiële wedstrijden spelen voor de Catalaanse grootmacht. Om die reden koos de jeugdinternational van Oranje voor een tijdelijke overstap naar PSV.

Een terugkeer naar Barcelona was volgens Minguella junior geen optie. Dit tot grote teleurstelling van de Catalanen. 'Het vertrouwen van Liverpool is groot', vervolgde Minguella junior. 'Als Bobby zich blijft ontwikkelen als de afgelopen jaren, zien ze in hem een eerste elftal-speler. Hij begint in Onder-18 en de club heeft een plan uitgestippeld om hem binnen enkele jaren klaar te stomen voor het eerste elftal.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.