Topseizoen bij Nice levert Ben Arfa transfer naar PSG op

Reacties

Unai Emery heeft zijn eerste aanwinst als trainer van Paris Saint-Germain binnen. De Franse kampioen maakt vrijdag melding van de komst van Hatem Ben Arfa.

Topseizoen bij Nice levert Ben Arfa transfer naar PSG op

De vijftienvoudig Frans international maakte afgelopen seizoen indruk bij Olympique Nice, waar hij met zeventien competitietreffers solliciteerde naar een plaats in de Franse EK-selectie. Bondscoach Didier Deschamps besloot de dribbelaar echter links te laten liggen.

De 29-jarige Ben Arfa, die gaat spelen met het shirt met rugnummer 21, tekende een contract tot medio 2018 bij Paris Saint-Germain. 'Een droom komt uit', zegt Ben Arfa op de website van PSG. 'Het is een eer dat ik deze kans krijg. Ik wil Nice bedanken voor de kans die ik kreeg om mijn kwaliteiten te laten zien aan de Franse fans.'

Voor zijn rentree in de Ligue 1 (waar hij eerst speelde voor Olympique Lyon en Olympique Marseille) stond Ben Arfa onder contract bij Newcastle United, dat hem gedurende het seizoen 2014/15 aan Hull City verhuurde. In dienst van The Magpies liep de aanvaller tijdens de Premier League-wedstrijd tegen Manchester City in oktober 2010 een gecompliceerde beenbreuk op bij een duel met Nigel de Jong. De revalidatie nam bijna een jaar in beslag.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.