Topscorer Ronaldo had eigen heldenrol al voorzien

Reacties

Cristiano Ronaldo schreef zaterdagavond geschiedenis in de Champions League-finale door de strafschoppenserie in het voordeel van Real Madrid te beslissen. Daar was hij zelf na afloop allerminst verbaasd over.

Topscorer Ronaldo had eigen heldenrol al voorzien

De druk leek enorm toen Ronaldo even na half twaalf zijn aanloop nam in San Siro. De stand was 4-3 voor Real en bij een doelpunt zou CR7's club voor de elfde keer in de historie de Europa Cup 1/Champions League winnen. Druk voelde Ronaldo echter helemaal niet.

'Ik heb een visioen gehad', zei de Portugese aanvaller namelijk na de overwinning op Atlético Madrid. 'Dat visioen was dat ik de winnende goal zou maken. Ik heb dat tegen Zinedine Zidane gezegd voordat we strafschoppen gingen nemen, zodat ik de laatste penalty zou nemen. En het visioen is uitgekomen. Dit is de derde keer dat ik de Champions League win.'

Topscorerstitel
Behalve de Cup met de Grote Oren heeft Ronaldo zaterdag ook definitief beslag gelegd op de topscorerstitel van het miljoenenbal. Dat de 31-jarige frontman voor de vijfde keer beslag op die titel zou leggen was eigenlijk al zeker, want Atlético-aanvaller Antoine Griezmann had negen doelpunten moeten maken om zijn enorme aantal van zestien goals te evenaren.

Topscorers Champions League 2015/16
Speler Doelpunten
Cristiano Ronaldo 16
Robert Lewandowski 9
Luis Suárez 8
Thomas Müller 8
Antoine Griezmann 7
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.