Topscorer Kazim: 'Jonge spelers hier doorheen helpen'

Reacties

Colin Kazim-Richards heeft zich ondanks de enorme kritiek die hij kreeg op zijn improductiviteit opgewerkt tot clubtopscorer van Feyenoord. Daarnaast ontpopt de aanvaller zich tot een mentor van de jonge Feyenoord-spelers. Woensdag verloren de Rotterdammers bij PSV met 4-3.

Topscorer Kazim: 'Jonge spelers hier doorheen helpen'

Een pijnlijke nederlaag, maar wel een goede leerschool volgens de 28-jarige aanvaller. 'Het enige winstpunt is dat de jonge spelers hiervan leren. Dit zullen ze zich heel lang herinneren. Ervaren spelers als Khalid Boulahrouz, Karim El Ahmadi, Joris Mathijsen en ik zorgen dat ze hier doorheen komen', aldus Kazim in gesprek met FOX Sports.

De fel bekritiseerde spits speelde een sterke wedstrijd in Eindhoven en bekroonde dat met een doelpunt. 'Bij die treffer dacht ik echt dat het punt binnen was. Dan scoren zij alsnog en is het afgelopen. Echt ongelooflijk. Vandaag maakten we als team een fout. En dat heeft ons een punt gekost. Met drie doelpunten in een uitduel hadden we minimaal een punt moeten hebben, en misschien wel meer', zei Kazim tot slot.

In het Philips Stadion maakte Kazim zijn zesde competitietreffer namens Feyenoord. Trainer Fred Rutten roemt Kazim met name om zijn balvastheid en energie, maar ook het scoren gaat hem steeds beter af. De laatste drie wedstrijden tegen achtereenvolgens Excelsior (5-2 zege), AZ (2-2) en woensdagavond tegen PSV was de in Engeland geboren Turk steeds trefzeker.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.