Topscorer Immobile voor vijf jaar naar Dortmund

Reacties

Ciro Immobile speelt de komende vijf seizoenen in het shirt van Borussia Dortmund. De 24-jarige aanvaller komt voor een bedrag van twintig miljoen euro over van Torino. In Dortmund moet Immobile het gemis van Robert Lewandowski, die transfervrij naar Bayern München verkast, opvangen.

Topscorer Immobile voor vijf jaar naar Dortmund

Borussia Dortmund anticipeerde eerder al op het vertrek van Lewandowski door Adrián Ramos over te nemen van Hertha BSC. 'Immobile is een veelzijdige aanvaller die zich in een Europese topcompetitie heeft bewezen', aldus Dortmund-directeur Michael Zorc. 'Met zijn kwaliteiten is hij precies het type spits die wij nodig hebben.'

Maar met de komst van Immobile wordt de nadrukkelijke wens van trainer Jürgen Klopp ingewilligd. Overigens moest Dortmund niet alleen met Torino om de tafel. Ook Juventus was gesprekspartner in deze aangezien De Oude Dame en Torino de transferrechten van de 24-jarige Italiaan deelden.

De talentvolle aanvaller was afgelopen seizoen 22 keer trefzeker in de Serie A, waarmee hij zich tot topscorer van de competitie kroonde. Zijn goede spel bleef niet onopgemerkt door bondscoach Cesare Prandelli. De keuzeheer van de Italianen liet Immobile op 5 maart debuteren tijdens de vrienschappelijke interland tegen Spanje (1-0 nederlaag). Prandelli nam Immobile ook op in zijn defenitieve WK-selectie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.