Topscorer Granqvist prikkelt aanvaller Matavz

Andreas Granqvist vertolkte zaterdagavond in het duel met NAC (2-1 winst) de absolute hoofdrol bij FC Groningen. Na twee minuten kopte hij de bal in eigen doel om vervolgens de noorderlingen met twee benutte strafschoppen alsnog de overwinning te bezorgen.

'Er kwam een speler van NAC in mijn rug en ik probeerde de bal naast het doel te koppen', vertelt Granqvist op de clubwebsite over zijn eigen doelpunt. 'Het is nooit leuk om een eigen doelpunt te maken, maar gelukkig maakte ik het met twee stafschoppen goed. Ik denk dat we een goede wedstrijd hebben gespeeld. Je kunt niet negentig minuten lang drukken, maar NAC is ook niet echt gevaarlijk geweest. We hadden alleen de kansen veel eerder moeten afmaken.'

Met zijn zesde en zijn zevende treffer kroonde Granqvist zich zaterdagavond tot clubtopscorer. 'Dat is me nog nooit overkomen. Natuurlijk praat ik met Tim Matavz (spits van Groningen, red.) en probeer hem een boost te geven door te zeggen dat ik topscorer ben, maar dat is allemaal voor de fun. Ik denk dat Matavz aan het einde van het seizoen meer heeft gescoord dan ik.'

'Het is me nog nooit gelukt om de dubbele cijfers te halen', aldus Granqvist. 'Het moet mogelijk zijn want we zijn erg gevaarlijk met de corners, maar het doel is uiteraard om wedstrijden te winnen en de nul te houden. Toch zou het leuk zijn om tien doelpunten of meer te maken.' Foto: VI Images